Artikel top billede

Sådan vækstede nordsjællandsk firma med 50 procent - på ét år

Nye licensregler fra Microsoft har givet nordsjællandsk pc-refurbisher adgang til de helt store kunder.

Klargøring og salg af genbrugs-pc'er er et stærkt voksende marked. Det mærker man hos den nordsjællandske refurbisher Tier 1 Asset, som i fjor vækstede forretningen med mere end 50 procent.

Det har både krævet nye medarbejdere og investering i en helt ny produktionslinie, som i perioder med spidsbelastning dagligt kan levere op til 1.000 pc'er, som bare mangler et tryk på startknappen for at være klar til brug.

Direktør i Tier1 Asset Peter Hemicke glæder sig over udviklingen, men må samtidig erkende, at hans indtjening ikke har fulgt trop med væksten. Samlet kom selskabet ud af 2011/2012 med et minus før skat på 754.000 kroner. Selskabet oplyser ikke, hvor stor omsætningen er.

"Vi er gået fra 25 til 50 ansatte, men vi har nok været lidt for aggressive i vores indkøbspolitik, så vi har endnu ikke formået at tjene penge," siger Peter Hemicke.

Han fortæller, at op mod 90 procent af produktionen i Tier1 Asset går til eksport - fortrinsvis til forhandlere i andre europæiske lande.

"Der er ikke så meget salg i refurbished-produkter i Danmark, men i udlandet er især det offentlige marked stort. I vores verden skal man have stor volumen, og det går jo meget godt. Men som sagt: Vi skal bare tjene nogle flere penge på det," siger Peter Hemicke.

Læs mere:

Microsoft har ryddet op

De sidste tre til fire år er der ifølge Peter Hemicke sket en voldsom udvikling på markedet for genbrugs-pc'er, som har været plaget af usikkerhed om regler for softwarelicenser. Det har udløst en række sager om overtrædelse af Microsofts licensregler - også i Danmark.

"Der har været en del sager, hvor der har været tvivl om, hvad man måtte og ikke måtte installere af styresystemer. Det er der nu ryddet op i. Microsoft har været ude og autorisere refurbishere i forhold til, hvordan man får licenser, og på den måde er refurbish-markedet blevet markant mere professionelt," fortæller Peter Hemicke.

"Så i dag køber man en MAR-licens (Microsoft Authorized Refurbisher, red.), så man opgraderer til en Windows 7 Pro, hvor man kan skifte landekoder og vælge den version, som kunden ønsker. Det betyder blandt andet, at antallet af reparationer og garantisager er faldet markant. MAR-programmet betyder også, at vi kan gå ud og sælge til meget store kunder, som stiller større krav til, at der er styr på licenserne," siger han.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere