Artikel top billede

SKAT holder millioner tilbage i Bluecom

Strid om momsafregning efterlader millionhul i den genopstandne broker.

Et slagsmål om millioner sætter en grim plet på regnskabet i den tidligere brokerstjerne Bluecoms seneste regnskab.

Ifølge regnskabet har Bluecom fire millioner kroner til gode hos Skat. Beløbet dækker momsbetalinger, som Skat altså ikke umiddelbart vil refundere.

I en regnskabsnote skriver Bluecom, at beløbet "omfatter tilgodehavende moms". Det fremgår videre, at "Skat har anfægtet tilgodehavendet". Alligevel har Bluecom bogført det fulde beløb, da selskabet ikke vurderer, at det bliver nødvendigt at afskrive pengene.

Direktør i Bluecom, Jens Ahrendt, ønsker overfor ChannelWorld ikke at gå i detaljer om baggrunden for mellemværendet med Skat.

"Jeg henholder mig til hvad der står i regnskabet, og jeg kan ikke komme det nærmere," siger Jens Ahrendt.

Frem til 2007 var Bluecom en markant spiller på broker-markedet for it-udstyr - især med handel med HP-hardware. Herefter blev selskabet sat på vågeblus frem til begyndelsen af 2011, hvor ejeren Jens Fournais genoplivede selskabet, som siden har handlet med "fast moving consumer goods" med især energidrikke og consumer-produkter indenfor it.

Det seneste regnskab viser i øvrigt, at Bluecom her to år efter sin genopstandelse har svært ved at få de økonomiske ender til mødes. Resultatet før skat ender i et minus på 1,4 millioner korner, hvilket dog er en smule bedre end i fjor, hvor underskuddet lød på 3,9 millioner kroner.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere