Artikel top billede

Nordjysk printforhandler høvler af på gælden - Horsens-sag spøger

Opbakning fra Konica Minolta sikrer arbejdsro i "god og sund" Aalborg-forhandler, som stadig er plaget af milliongæld efter "Horsens-sag"

Hvis det ikke lige var for en gæld på mere end otte millioner kroner ville alt være godt i Art of Print Solutions. Men opbakning fra hovedleverandøren Konica Minolta og banken sikrer den fortsatte drift af den aalborgensiske printforhandler.

Selskabets seneste regnskab viser, at direktør Tommy Pedersen og hans syv øvrige ansatte trods et vanskeligt marked præsterer en solid indtjening, som munder ud i et overskud før skat på 2,5 millioner kroner. Til sammenligning lød overskuddet året før på 1,2 millioner.

Med overskuddet høvler forhandleren endnu et solidt stykke af den gæld, som man arvede tilbage i 2009, da Art of Print Solutions overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens forhandler, AM IT Partner.

I dag har Art of Print Solutions en negativ egenkapital på knap otte millioner kroner, men fortsætter alligevel driften med kredit fra banken og sidst men ikke mindst Konica Minolta.

"Jeg er utrolig glad for den store opbakning vi får fra Konica Minolta og vores finansielle bagland. Deres opbakning er også det eneste værdige at gøre, når man kan se, at vores forretning i kernen er sund og god, og at den skal fortsætte," siger direktør Tommy Pedersen, som ikke ønsker at oplyse, hvor stor omsætningen i forretningen er.

Han fortæller, at de gode takter i sidste regnskabsår er fortsat i indeværende regnskabsår med vækst og mange nye kunder.

"Vi går ud af flere fingre med salg af udstyr og løsninger til in house- og ex house-trykkerier og på B2B-markedet, hvor vi har fået flere kunder end vi har mistet," fortæller Tommy Pedersen.

Han kan samtidig glæde sig over et stærkt forbedret cash flow, som slår igennem på regnskabsbalancen, hvor tilgodehavender hos kunderne er sænket med godt og vel halvanden million kroner.

"Vi får god sparring om, hvordan vi kan strømline vores forretning, så vi er godt på vej. Jeg vil kalde det en behersket succes," siger Tommy Pedersen.

Hos Konica Minolta bekræfter administrerende direktør Martin Rahbek opbakning til den nordjyske partner.

"Vi er glade for, at vi har en dygtig partner i lokalområdet, der har været god til at generere overskud," siger Martin Rahbek, som dog ikke vil gå i detaljer med, hvordan Konica Minolta støtter forhandleren.

"Vi er en af de store kreditorer," lyder hans kortfattede kommentar.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere