Artikel top billede

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Myndigheder i blandt andet Danmark, Sverige og USA advarer nu borgerne mod at benytte det Java i deres browsere. Se her, hvordan du slår Java fra i din browser.

Læs også:

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare

Det officielle danske sikkerhedscenter Danmark, DK-CERT, advarer nu danskerne om at bruge browsere med Java 7 aktiveret.

Det skyldes, at der er fundet et yderst kritisk sikkerhedshul i Java 7, som potentielt kan give hackere adgang til din computer, hvis du skulle have været så uheldig at klikke på inficerede links på nettet.

"I august så vi et lignende sikkerhedshul i Java, og vores anbefaling er denne gang, at borgerne skal deaktivere browserens Java-plugin," siger chefen for DK-CERT, Shehzad Ahmad, til Computerworld.

Brug anden browser til NemID

Samtidig med deaktiveringen af Java anbefaler Shehzad Ahmad, at borgerne benytter en anden browser til udelukkende at bruge sider, hvor de skal logge på med NemID.

Det kunne eksempelvis være netbanken eller Borger.dk

Så hvis du eksempelvis benytter Internet Explorer som din foretrukne browser, bør du ifølge Shehzad Ahmad benytte enten Chrome, Firefox eller en tredje browser til udelukkende at logge ind på NemID-sites, som man har tillid til, så denne anden browser undgår risikoen for at blive sovset ind skadelig kode.

Denne anbefaling gælder, indtil Java-leverandøren Oracle har fikset dette helt friske sikkerhedshul, som blev fundet torsdag og allerede bliver udnyttet til at stjæle folks identiteter, penge og tvinge sig fjernadgang til andres computere.

Amerikanerne advarer også

Også det amerikanske it-sikkerhedcenter US-CERT advarer nu på dets hjemmeside mod brugen af Java 7 update 10.

Sikkerhedscentret, der hører under det amerikanske Homeland Security-ministerium til beskyttelse af amerikanere og amerikansk territorium, skriver, at sårbarheden i Java 7's 10 update er ramt, og alle browsere med plugin til Java er i højrisiko for at blive inficeret.

US-Cert går så langt i sit løsningsforslag, at der står på hjemmesiden, at nye Java-sårbarheder med en vis sandsynlighed også vil blive opdaget i fremtiden.

"For at forsvare sig mod den nuværende trussel og fremtidige Java-sårbarhader, så slå Java fra i webbrowsere," står der at læse.

Også hos den svenske CERT-SE anbefaler, at brugerne slår Java fra i deres browsere.

Den svenske CERT-tjeneste linker til Oracles amerikanske hjemmeside, hvor du kan få hjælp til at slå Java fra i din browser. 

Sådan slår du Java fra

For at slå Java fra i den enkelte browser kan du gøre benytte følgende opskrifter for de tre største browsere.

Internet Explorer: Det gøres ved at gå ind under "Internetindstillinger" og videre til "Programmer" og "Administrer" for derefter at deaktivere Java.

Chrome: I Chrome kan man i adressefeltet skrive chrome://plugins/ for derefter at deaktivere Java.

Firefox: Klik på "Funktioner" derefter "Tilføjelser" og "Plugins", hvorefter Java deaktiveres.

Læs også:

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere