Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skoleintra tilbage i drift i sidste sekund før lektietid

Skolernes digitale kontaktbog, it-systemet Skoleintra, er oppe efter dagelangt nedbrud. Årsagen er stadig ukendt.

Det lykkedes søndag eftermiddag Uni-C at få liv i it-systemet Skoleintra efter et flere dage langt nedbrud, som betød, at halvdelen af landets skoler ikke kunne logge på systemet.

Det skete få timer før alle landets elever, lærere og forældre til skolebørn søndag sidst på eftermiddagen loggede på systemet for at tjekke bøger, lektier og beskeder inden skolestarten i dag.

Dermed var det alligevel muligt for store dele af landets elever at gå på nettet og se, hvilke lektier de havde for til mandag.

Hos Uni-C fortæller vicedirektør for kunder og digitalisering, Jakob Harder, at Skoleintra bruges af alle landets grundskoler, på nær én.

Ukendt fejl

"Det var enormt vigtigt, at vi nåede den deadline, for vi kan se, at fra søndag aften begynder lærerene at logge på for at bruge det igen," siger han.

Derfor var det held i uheld, at mange af landets skoler holdt efterårsferie da fejlen opstod i torsdags .

Han fortæller, at Uni-C stadig ikke ved præcis hvad, der er årsag til fejlen men, at først prioriteten har været at få systemet op at køre igen.

"Så bliver der analyseret på hvad, der skete, når de lige har fået lov at sove natten til i dag," siger han.

Systemet kom endelig i luften søndag ved frokosttid, men efterfølgende skulle systemets data verificeres for tab. Midt på eftermiddagen var systemet klart til brug.

Måske firmeware-opdatering

Problemet opstod tilsyneladende efter en opgradering af firmware på noget hardware i driftsmiljøet i forbindelse med en anden fejl.

"Men hvorfor det har haft så relativt omfattede konsekvenser, har vi ikke fået analyseret færdigt endnu."

Han fortæller, at det foreløbig tyder på, at fejlen ikke som sådan havde noget at gøre med selve systemet, men med driftsmiljøet.

Det lykkedes omkring klokken 13 at få systemerne i drift igen, mens data var gennemverificeret klokken 15.14.

Adviseringer kan mangle

Jakob Harder fortæller, at firmaet er gået metodisk frem efter en plan for at fejlsøge systemet, fordi eventuelle rettelser skal overvejes nøje.

Al data er ifølge Jakob Harder sikret, men enkelte adviseringer fra lærere, der har lagt ting op mens systemet brød ned, kan mangle.

Han fortæller, at Uni-C nu vil arbejde på at finde årsagen til at problemet opstod for derved at kunne undgå, at det sker igen en anden gang.

Søstersystemet Børneintra, der benyttes af omkring en fjerdedel af landets førskole-institutioner, var også ramt af nedbruddet hos Uni-C.

Du kan læse mere om, hvor vild en gennemdigitaliseret dansk skole kan blive her.

Læs også:

Så vild kan en gennemdigitaliseret dansk skole blive.

Kritik: Vi er i gang med at bygge it-taberskoler.

It-branchen snyder sig selv for formue på skole-it.

Lærer-formand: Drop nu den digitale eksamen.

Folkeskolen får intet ud af dyre it-investeringer.

Ny KMD-direktør: Sådan vil vi redde it i folkeskolen.

Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist med overblik og koordineringsevner

Sparekassen Danmark

Systemudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere