Artikel top billede

Massive investeringer tynger Itplaneten

Den vestjyske enterpriseforhandler er ved at forberede sig til fremtiden og må derfor æde et nulresultat i sit seneste regnskab.

Det er dyrt at forberede sig på fremtiden. Det er den lektie, som den lille Varde-forhandler Itplaneten har måttet sande i det forgangne år, hvor virksomheden fik et minimalt overskud før skat på 49.409 kroner mod knap en halv million kroner året før.

Direktør i Itplaneten, Jacob V. Schmidt, forklarer det magre resultat en række investeringer især i forhandlerens hosting-løsninger.

Så på trods af en pæn stigning i omsætningen fra 27 til 32 millioner kroner og et forbedret bruttoresultat med et plus på 9,5 millioner kroner æder øgede personaleomkostninger og afskrivninger en stor del af fremgangen. Samtidig er selskabets balance steget med næsten tyve procent til 10,5 millioner kroner. Det afspejler, at der på grund af flere abonnementsbaserede kunder er flere penge bundet i tilgodehavender og gæld. Det slår så igennem som flere renteudgifter, der også trækker fra i resultatet.

Jacob V. Schmidt kan dog her i det nye år glæde sig over "et flot første kvartal", som giver grund til at tro på "et rigtigt godt resultat", som han udtrykker det. Optimismen illustreres også af, at Itplaneten sidst på sommeren åbnede et salgskontor i Århus.

"Vi har brugt meget tid på at forædle vores hosting-produkter og har igen i år investeret massivt. Men vi ser frem til at høste gevinsten i det kommende år. Vi har blandt andet fået mange nye hostingkunder, hvor betalingen er periodiseret over de næste tre år, så der regner jeg med, at min investering kommer hjem igen. Vi ved jo godt, at hostingmarkedet står over for interessante konsolideringer i den nærmeste fremtid, så det tager jeg også bestik af," siger Jacob V. Schmidt.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere