Artikel top billede

Mere end en million i årsløn til hver dansk Lenovo-medarbejder

I gennemsnit får alle 54 Lenovo-medarbejdere i Danmark mere end en million kroner i løn om året.

Posten "personaleomkostninger" er på knap 59 millioner kroner i pc-producenten Lenovos regnskab for 2011/2012. Posten, som i al væsentlighed omfatter løn og pension, sikrer de 54 medarbejdere en gennemsnitlig årsløn på 1.088.894 kroner. 

Nu står der ikke i regnskabet, hvor stor en del af de knap 59 millioner, der tilfalder direktionen, men selv hvis chefen Peter Juul Jørgensen hæver en pæn encifret millionhyre, er der stadig millioner nok til at give Lenovos medarbejdere en særdeles attraktiv løn.

Lenovo nåede et resultat efter skat på 5,7 millioner kroner, hvilket er 800.000 kroner mere end det foregående regnskabsår, og det betegnes i årsberetningen som "tilfredsstillende set ud fra den generelle markedsmæssige økonomiske situation."

Samme vækst sidste år

Resultat før skat blev 7,7 millioner kroner, mens bruttofortjenesten blev på 76,4 millioner. Sidste år var de to tal henholdsvis 4,9 og 67,6 millioner kroner.

Sidste år var væksten i overskuddet i øvrigt også på samme niveau. Sidste år var resultatet efter skat øget
med 900.000 kroner sammenlignet med året før (2009/2010).

I foråret blev Lenovo Danmark efter en strukturændring lagt ind under region Nord i producentens nye EMEA-organisation.

Vores fantastiske team

I den forbindelse udtalte Peter Juul Jørgensens nye chef David McQuarrie, at netop salget i den nordeuropæiske region er vigtig i forhold til Lenovos ambition om at blive nummer tre på det europæiske marked.

"Vores fantastiske team i Danmark har vist vejen ved at blive nummer ét på det lokale marked," lød det blandt andet fra McQuarrie tilbage i maj.

Lenovo forventer for indeværende regnskabsår en "positiv udvikling samt et tilfredsstillende resultat før skat ..."

Vi har uden held forsøgt at få hul igennem til Lenovos danske landechef Peter Juul Jørgensen for at få en kommentar til regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere