Artikel top billede

Krisen sender det danske pc-salg til tælling

Pc-salget styrtdykker på tværs af Europa, og Danmark er blandt de hårdest ramte lande kun overgået af Finland og Schweiz.

Salget af pc'er går tilbage på kryds og tværs af Europa. Økonomien er skrøbelig, og brugerne kigger højt og lavt efter mere fleksible hardwareløsninger end at købe.

De seneste opgørelser over salget fra analysehuset Contex, som får sine tal direkte fra distributørerne, tyder på, at på tværs af Europa er salget af skrivebords-pc'er rettet mod erhvervslivet gået tilbage med godt 10 procent i løbet af tredje kvartals første par måneder, det vil sige juli og august sammenlignet med den samme periode sidste år.

Storbritannien slipper nådigst med et fald i salget på 3,4 procent, mens Danmark ligger helt i bund med et fald på 19,1 procent kun over- eller rettere undergået af Finland og Schweiz.

Mobilitetskrav er synderen

Italien er også hårdt ramt med en tilbagegang på næsten 19 procent. Spanien er heller ikke for godt kørende med et fald på 16,2 procent. Tyskland ligger på knap det halve med en tilbagegang i pc-salget på syv en halv procent.

"Tilbagegangen i salget hænger ikke kun sammen med den økonomiske situation, men også i høj grad med professionelle forretningsdrivendes stigende behov for at kunne være mobile," siger Nausica Rosina, pc-analytiker, Context.

I dag har notebooks stort set lige så høj ydelse som de stationære, mens andre bærbare enheder som eksempelvis smartphones og tablet-pc'er tilbyder virksomhederne stadig flere individuelle faciliteter via et gigantisk økosystem af apps.

Q3 2012 Distributør-tal

LandVækst 
Østrig -15,9 pct.
Belgien    -5,7 pct.
Danmark  -19,1 pct.
Finland  -22,9 pct.
Schweiz  -21,1 pct.
Tyskland   -7,5 pct.
Italien -18,6 pct.
Holland  -15,5 pct.
Spanien -16,2 pct.
Sverige    -4,6 pct.
Frankrig
  -5,9 pct.
Storbritannien   -3,4 pct.

Kilde: Context 

Context forventer tilbagegangen fortsætter, men flere af de store pc-leverandører sætter deres lid til, at nye 'all-in-one'-produkter med Windows 8 lanceret i løbet af tredje kvartal vil pumpe liv i de syge salgstal. Eksempelvis har HP sendt fire nye af slagsen på gaden for nylig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere