"Ska' du ha' en tur?"
Interesserer man sig det mindste for biler, er det umuligt at svare nej til det spørgsmål.
I hvert fald når det er Stig Abildsø, stifter og chef for netværksvirksomheden Axcess, som spørger.
Hans årelange interesse for biler, og Mercedes især, gav sig sidste år udslag i indkøbet af en Mercedes SLS AMG.
Computerworld har sat ham stævne ved Danmarks Radios gamle hovedkvarter TV-Byen i Gyngemosen - 2860 Søborg, ikke sandt?
Og fra 12. sal i den kulturhistoriske bygning vil 100 af Axcess' 135 medarbejdere snart kunne tage den fabelagtige udsigt over København i besiddelse.
Det kostede Stig Abildsø selv fire millioner kroner at tage sit sorte Mercedes-monster i besiddelse og sætte danske nummerplader på den.
Kører kun om sommeren
Den er reelt dyrere, men en flexordning, hvor han kun benytter bilen om sommeren, gør prisen mere spiselig. Og hvem har også brug for cirka 600 heste og baghjulstræk på glatte vinterveje?
Mercedesen er forsynet med de berømte mågevinger, hvor dørene hæfter i det lave tag.
Han fandt den på nettet i Tyskland, hvor den havde rullet en ubetydelighed og sparede også lidt penge der.
"Jeg bukker mig altså stadig efter en 10'er, hvis jeg finder den på gaden," siger den velklædte direktør og glider ned i racerbilens skålformede, men komfortable, lædersæder.
Med et herligt brøl fra den ottecylindrede motor sender Stig Abildsø sit køretøj ud på Hillerød-motorvejen, hvor de andre biler står stille, når de to tykke udstødningsrør blafrer.
Han behøver ikke bekymre sig om at møde en artsfælle, der kan give hans accelerationsevne kamp til stregen, for der findes kun fire indregistrerede SLS AMG'er i Danmark.
Blærerøvsbil
"Jeg har ikke fået et klip i kørekortet i 10 år," siger han beroligende og sætter SLS'en i Sport-mode, så elektronikken selv sørger for at give mellemgas under de kraftige nedgearinger i automatgearkassen.
For den ukyndige betragter er SLS-Mercedesen muligvis verdens største blærerøvsbil.
Det ved Stig Abildsø ganske udmærket, men han tillader sig også at være ligeglad med, hvad folk mener om hans prioriteringer, når det angår biler: Bilen er hans passion, han har selv tjent pengene, han har råd til at købe den og køre i den, og det er en daglig nydelse.
"Hvorfor skulle jeg ikke? Jeg har et godt liv, jeg lever et stille liv. Min bil er måske nok lige undtagelsen. Jeg tænker selvfølgelig over, hvad folk mener om det. Men jeg skal også have lov til at nyde livet. Det skal ikke først være, når jeg er 60 år og spiller golf," siger han og smiler, for det er svært at lade være med at smile, når man er pilot i en bil af denne kaliber.
Biler har altid interesseret ham.
I sine unge dage som sælger havde han en rød sportsvogn. Når han var på kundebesøg i Jylland, stillede han den nede ad gaden. Sådan en københavner kunne ikke komme kørende i en rød sportsvogn, det vidste han godt.
"Nu er jeg ældre, vi har en større forretning, og måske er det mere accepteret, når du er selvstændig? Der er meget jantelov i Danmark, men jeg har faktisk ikke oplevet negativ opmærksomhed omkring SLS'en, tværtimod."
Her er hemmeligheden bag successen
48-årige Stig Abildsø er uddannet elektronikmekaniker, men slog sig hurtigt på salg, inspireret af sin far, som var marketingschef og direktør.
Han kom som ung til en virksomhed, der lavede telekommunikation. Han solgte modemer og blev en rigtig sælger.
I 1990 etablerede han netværksvirksomheden FDC sammen med en partner.
Det går da meget godt
Den solgte han i 1998 til Merkantildata, hvor han arbejdede i tre år, for derefter at blive iværksætter igen og etablere Axcess i 2000.
Han fik hurtigt gang i forretningen og havde et erklæret mål om ikke at bruge de penge, han allerede havde tjent på FDC-salget, på sin nye virksomhed.
I 2003 købte han sin partner ud og var nu alene i spidsen for Axcess, som det kontinuerligt er gået godt.
"Jeg har tænkt meget over det med at sikre sig, når vi har set eksempler på folk, der har tjent rigtigt mange penge, men mister det hele igen. Min teori er, at de er fantaster."
"Folk, der måske har tjent 100 millioner kroner og mister det hele igen, måske endda flere gange, kan ikke se, at de kan gøre noget forkert. De kan kun se opgang og indtjening. Derfor satser de det hele og forstår ikke det der med at være snusfornuftig og måske gemme halvdelen. Være lidt jyde, ikke?" siger han og foretager en meget lidt jysk overhaling af en stribe biler.
To hårde år
Stig er lige blevet skilt efter 12 års ægteskab. Det har været to hårde år, fortæller han.
"Nu er det faldet på plads, men jeg tror aldrig, jeg forener mig fuldstændig med det. For mig er ægteskab "til døden jer skiller". Jeg har aldrig forstået, at folk bare smider håndklædet i ringen og løber. Det er der mange, der gør i dag. De kæmper ikke for det."
Har det væltet noget i dig? I din selvforståelse og livsopfattelse?
"Ja, det har det. Er man gift, er man gift. Jeg er et konsekvent menneske. Tingene fungerer bedre, når du er det. Selvom du kan komme til at klippe lidt kanter, som ikke var nødvendigt. Man skal ikke være vægelsindet og beslutningssvag. Hverken i erhvervslivet eller i privatlivet."
Stig Abildsø har begge hænder på rattet og manøvrerer sin frygtindgydende sportsvogn igennem den tiltagende fyraftenstrafik på de storkøbenhavnske indfaldsveje.
Derfor siger jeg nej tak til rige venner
Bliver du opfattet som en hård mand?
"Ja, det tror jeg. Men det er jeg ikke, synes jeg selv. Jeg gør for eksempel meget for at bygge det sociale miljø op i virksomheden. Jeg driver processen og tænder gejsten. Jeg har ikke noget kontor, jeg er blandt folkene. Vi har en flad organisation, men vi har et hierarki. Ellers virker tingene ikke," siger han.
Er du den samme Stig i dag, som da du var en ung
mand?
"Jeg har ikke fået nogen rige venner, hvis du forstår, hvad jeg mener. Jeg har mine ungdomsvenner, og det holder mine ben på jorden. Du kan hurtigt få lidt sjove venner ind, når du kommer til penge. Jeg har da også nye venner, men jeg har set folk skifte hele deres vennepakke ud, og det gør jeg ikke. Jeg er familiemenneske med lange relationer, det er mine holdepunkter, og det er gamle venner også."
Det rette tilbud
Et andet meget væsentligt holdepunkt er Axcess.
Det er det, der får ham til at stå op om morgenen - det og hans to børn på 15 og 13.
"Jeg kan lide at drive min virksomhed, se vækst og være sammen med mennesker. 'Skal du ikke sælge virksomheden?' er der nogle, der spørger. Det kan da godt være. Men så bliver jeg ikke bare heldagsgolfspiller. Jeg er entreprenør, så jeg ville starte noget op igen - i en helt anden branche. Men jeg er ikke færdig med Axcess."
Altid et publikum
Stig Abildsø svinger den brede Mercedes ind på pladsen foran DR-huset, som vi forlod en halv times tid tidligere.
Dørene skyder op og vækker berettiget opmærksomhed fra de forbipasserende.
Der er altid et publikum til den slags absurd kraftige vogne, som befinder sig i grænselandet mellem overlegen teknik og kunst.
Hvornår ved man, at man får et tilbud, man ikke kan
sige nej til?
"Tja, jeg ved, hvad PE-værdier er, price/earning, ikke? Tjener du en million kroner, og markedets price/earning er seks eller syv millioner, så er din virksomhed fem - seks millioner værd for hver million, du tjener. Kommer nogen og giver dig det dobbelte, er det nok et godt tilbud."
Stig Abildsøs tilbud om en køretur i en af de mest potente sportsvogne, der ruller rundt på de danske veje, er i hvert fald et af de tilbud, man ikke bør afslå.
Hvis man interesserer sig bare den mindste smule for biler.