Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske top-leverandører: Vi må vænne os til daglige slagsmål

Danske Banks multisourcing-strategi, hvor IBM og HP som sidestillede leverandører, skal konkurrere med hinanden om bankens gunst, varsler nye tider.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP

Danske Bank har netop indgået en aftale for et trecifret millionbeløb med HP.

Aftalen betyder, at HP kommer ind og skal konkurrere med bankens eksisterende leverandør IBM om løsninger til servermiljøer.

Aftalen er et resultat af Danske Banks it-strategi, der vil få banken til i højere grad at benytte sig af multisourcing.

Og Danske Bank er ikke ene om den ide.

I hvert fald mener de to it-leverandører, at de løbende slagsmål med sidestillede leverandører til samme kunde er noget, som man må vænne sig til.

"Efterhånden, som teknologierne bliver mere og mere modne og bevæger sig mere mod cloud, bliver muligheden for at multisource jo også større. Det er ved at være en tendens i markedet," siger Kim Riis Pedersen, der er direktør for outsourcing i HP Danmark.

Fri konkurrence på et skarpt marked

IBM, der hidtil har været sololeverandør hos Danske Bank på området, skal nu konkurrere med HP på de opgaver, som banken skal have løst.

"Jeg kan naturligvis ikke kommentere på en specifik aftale mellem Danske Bank og HP. Generelt er det dog min oplevelse, at konkurrencen i markedet er intens, og at Danske Bank som mange andre ønsker adgang til flere leverandører på deres rammeaftaler," siger Carsten Grønning, media relations manager hos IBM.

Han understreger dog, at IBM fortsat tror på sin konkurrencedygtighed og ikke lader sig skræmme af konkurrencen.

"IBM leverer stadig såvel hardware som services til Danske Bank, og jeg opfatter vores priser som meget konkurrencedygtige. Vi er selvfølgelig altid kede af, når en kunde åbner for andre leverandører, men sådan er vilkårene i markedet," siger Carsten Grønning.

Konkurrerer mod gammel arbejdsgiver

Hos HP glæder Kim Riis Pedersen sig over, at Danske Bank har valgt at tage HP ind på området.

Og konkurrenten er ham ikke ukendt - Kim Riis Pedersen er nemlig selv gammel IBM-mand gennem 13 år, inden han sidste forår blev hentet til HP som outsourcing-chef.

"Sådan er spillet jo, der er jo fri konkurrence, så jeg vidste jo godt, jeg kunne blive stillet i den situation på et tidspunkt," siger han.

Han tilføjer, at HP er 'helt klar' til at imødegå multisourcing-tendensen både i forhold til Danske Bank og generelt.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere