Når Kinas præsident Hu Jintao besøger Danmark den 14. til 16. juni med en større delegation i hælene, så kan en stribe danske virksomheder godt glæde sig.
Det gælder også særlige typer af it-virksomheder, fortæller direktør Tom Togsverd fra Itek under Dansk Industri.
Han vurderer, at besøget er en "enestående chance" for at få sat Danmark på landkortet og få legitimeret danske løsninger til de udfordringer, som Kina står over for.
"Især danske cleantech virksomheder kan levere førende it- og automationsløsninger inden for energieffektivisering og miljøforbedringer generelt," fortæller Tom Togsverd.
"Derudover er både danske offentlige og private virksomheder førende med innovative digitale løsninger og services, som også vil kunne tilpasses det kinesiske marked," siger Itek-direktøren.
Personlige kinesiske relation
I forhold til kontrakter med kineserne er et fysisk besøg som i denne uge af stor betydning, forklarer Tom Togsverd.
"I Kina handler det meget om den personlige relation. Det er derfor helt afgørende, at danske virksomheder kan knytte tættere forbindelser til repræsentanter for det kinesiske styre og kinesiske virksomheder," siger Tom Togsverd.
Han påpeger i øvrigt, at selvom handlen gerne må blive markant større med Kina, så er det faktisk slet ikke ukendt territorium for danske firmaer.
"Det kommer sikkert som en overraskelse for mange, men vi handler allerede mere med kineserne end vi gør med amerikanerne," fortæller Tom Togsverd.
Overvågning og rettigheder
Når man taler om eksport til Kina, så falder snakken med det samme på menneskerettigheder.
Det har da også allerede været oppe og vende i medierne af flere omgange i forbindelse med besøget.
Fordi mange af de 1,3 milliarder kinesere må fortsat se misunderligt til, når de internationale menneskerettighedsorganisationer laver deres årlige lister over gode og dårlige lande.
I it-regi har den debat da også været oppe og vende i forbindelse med, hvorvidt it-overvågningsprodukter overhovedet måtte sælges til eksempelvis Kina.