Læs også:
Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet
Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue .
Det sjællandske fiberselskab SEAS-NVE har købt 14.000 fiberkunder på Frederiksberg og gør nu klar til en offensiv i hovedstaden.
"Det tættest befolkede område er i København, så man kan ikke være i tvivl om, at det er et marked, der giver os afsæt til mere volumen. Og fordi vi nu har et produkt, der indeholder hele paletten, herunder Viasat, og er konkurrencedygtigt, tror vi på vækst her," lyder det fra SEAS-NVEs fiberdirektør Claus Østergaard Olsen, der forventer vækst på 50-100 procent.
De 14.000 kunder stammer fra Dansk Bredbånd, der i 2010 blev overtaget af fiberselskabernes fælles markedsføringsfirma, Waoo, der igen har solgt kunderne videre til SEAS-NVE.
Salget til SEAS-NVE er lavet med virkning fra 1. januar i år til en pris, parterne ikke ønsker at offentliggøre.
Kigger på udnyttelsesgraden
Men da forskellige ting skulle falde på plads, er de nærmere detaljer for fiberselskabets planer først blevet meldt ud nu, fortæller fiberdirektøren.
"Vores første prioritet er at kigge på udnyttelsesgraden af vores nuværende investeringer, som udgangspunkt primært på Frederiksberg. Derefter ligger markedet åbent for, hvad vi så gør," siger Claus Østergaard Olsen.
Han fortæller, at både yderligere investeringer i udbygning af fibernettet og et samarbejde med andre leverandører som TDC, GlobalConnect og Nianet kan komme på tale.
"Vi er ikke afvisende over for at leje os ind på andres net, hvis det bidrager til volumen og økonomi, for der er jo allerede nedgravet en del fiber i København," lyder det fra Claus Østergaard Olsen.
Da bredbåndsselskabet Skyline i sidste uge gik konkurs lød meldingen, at det især var konkurrencen fra 4G-teknologien, der kostede selskabet livet.
Dyrt tomat-eventyr
Men SEAS-NVE, der sidste år meddelte en nedskrivning af deres fiberinvestering med en halv milliard kroner ud af en samlet investering på 1,2 milliarder, frygter ikke en overhaling indenom fra 4G-teknologien.
"Det er klart, at vi kigger på konkurrencen fra 4G, og vi er bevidste om, at 4G har vundet nogens hjerter, mens fiber har vundet andres," siger Claus Østergaard Olsen.
"Men vi mener, at de to teknologier komplementerer hinanden og skal selvfølgelig kigge på, hvordan vi kan tage det bedste fra de to verdener. Men alle analyser siger, at de er komplementerbare og ikke i konkurrence med hinanden," lyder det fortrøstningsfuldt fra ham.
SEAS-NVE gjorde sig tilbage i 1990'erne bemærket ved at kaste sig over tomatdyrking. Et forretningsområde, der endte med at koste selskabet et tocifret millionbeløb.
Læs også:
Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet
Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue .