Atosho
Det lyder som en japansk dessert, men er faktisk et pæredansk iværksætterfirma.
Atosho skal læses som en sammentrækning af ordene "atomized" og "shopping", hvilket beskriver den røde tråd i firmaets nye måde at tænke e-handel. Almindelig webshopping sprængt i atomer.
Ved at anvende Atosho kan et firma eller en webbutik lade sine kunder handle, så snart de ser en reklame for et produkt på nettet i en indlejret shop. Hvis en bruger klikker på et banner, der benytter Atoshos- platform og økosystem, åbner købsvinduet sig med det samme som et overlay-billede på den hjemmeside, der reklamerer for produktet, i stedet for at kunden sendes videre til et nyt website.
Se eksempler på webbutikkerne implementeret i forskellige annonceformater på Atosho.com.
Millioner fra Manchester
Atosho er baseret i Danmark og samtidig i færd med at slå sig ned i Frankrig, Norge og England. Den hurtige ekspansion er blandt andet hjulpet på vej af en investering fra Alex Ferguson, den mangeårige træner fra Manchester United.
Atosho er også blandt de deltagere, som i aften kan vinde den europæiske afdeling af iværksætterkonkurrencen Red Herring.
Thomas Busk er nytiltrådt hos Atosho som administrerende direktør. Han har en længere fortid med stillinger hos Microsoft i Danmark, USA og Europa.
Han blev blandt andet lokket til af firmaets måde at takle den såkaldte multichannel, der blivere vigtigere og vigtigere i takt med at meget nethandel flytter ud på forskellige platforme.
"Vi gør det både simpelt for brugeren at købe på tværs af platforme, men vi gør det også nemt for udbyderen, der bare skal levere en produktfil til os, så får vi den ud til alle mediekanaler, i tilbudsaviser eller hvis man vil koble salget til en fysisk aktivitet i butikken," siger Thomas Busk.
Atosho leverer ikke kun bannerannoncer med indbyggede webshops. En forretningsdrivende kan også sendes kunder videre til mobili webshops, hvis de scanner en QR-kode i en butik eller i et trykt magasin.
Hvis Atosho får held med sit foretagende, kan firmaet også skubbe til den almindelige prisstruktur for mange websites, hvor reklamer bliver betalt efter, hvor mange visninger og kliks, de kan skabe. I Atoshos forretningsmodel skal sælgeren af et produkt kun betale, hvis der rent faktisk laves en handel. Laves der en handel betales et gebyr, som deles mellem Atosho og den hjemmeside, der havde reklamen liggende.
"Man kan sige, at marketingsomkostninger bliver til salsgsomkostninger," siger Thomas Busk.