Artikel top billede

TDC-manøvre vækker harme hos Forbrugerrådet

Upopulær TDC-manøvre, der rammer tusindvis af fastnetkunder, får Forbrugerrådet op af stolen.

Læs også: Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.

Tusindvis af fastnetkunder står tilbage som tabere, når TDCs opsigelse af faste forvalgskoder træder i kraft den 1. maj.

Sådan lyder Forbrugerrådets dom over TDCs beslutning, der også har fået konkurrenterne op i det røde felt.

TDCs træk betyder nemlig, at fastnetkunderne, der har valgt en anden leverandør end TDC, fremover skal taste fire cifre foran, hver gang de ringer op, hvis de fortsat ønsker at beholde deres nuværende leverandør.

Taster fastnetkunden ikke de fire cifre, der i dag ligger skjult, er det fremadrettet TDC, der tjener på samtalen.

"Det er nok den mest forbrugeruvenlige og klodsede måde, man gør det på. I stedet for at vinde kunder over ved at tilbyde bedre produkter, kaster man dem ud i noget, hvor de ikke ved, hvor de står. Det er mange tusind forbrugere, der bliver stillet ringere, og det bærer præg af, at man ikke har tænkt på forbrugerne," lyder det fra chefkonsulent i Forbrugerrådet, Martin Salamon.

Konkurrenterne Telia og Telenor bedyrer, at de står til at miste 100.000 fastnetkunder, der med et snuptag kan havne hos TDC. Ifølge TDC er antallet af brugere, der benytter sig af forvalgskoder, "kun" cirka 30.000.

Telia og Telenor har derfor klaget til Erhvervsstyrelsen, som dog i går afgjorde, at TDC er på lovlig grund. De to konkurrenter har nu tænkt sig at føre sagen videre til Teleankenævnet.

Martin Salamon mener dog ikke, at kritikken alene kan placeres på TDCs skuldre.

"Problemet og løsningen ligger ude i den samlede branche. Man må gå ud fra, at konkurrenterne har vidst, at når den underliggende regulering blev ændret, så ville der ske noget, som de skulle reagere på. TDC kunne have varslet selskaberne i god tid, og de på deres side kunne have stået klar med en løsning, så forbrugerne havde haft nogle ordentlige valg," siger han.

"Vi følger sagen, for der skal findes en løsning," lyder det fra Martin Salamon.

TDC har tidligere været ude og sige, at opgøret med koderne skyldes, at det var på tide at gøre op med to regninger til kunderne. De pågældende kunder har nemlig betalt for henholdsvis abonnement hos TDC og taleforbrug hos den valgte leverandør.

Læs også: Danskerne risikerer 12-cifrede telefonnumre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere