Udbetaling Danmark.
Det er navnet på de nye fem supercentre rundt om i landet, der i fremtiden skal stå for udbetaling af 180 milliarder kroner.
Opgaven bliver dermed flyttet fra kommunerne. Samtidig skal it-systemerne tilpasses og indrettes efter den nye organisation.
Og det er faktisk et kæmpe it-projekt, oplyser KMD.
"Omlægningen til Udbetaling Danmark er et af de største enkeltstående it-projekter i KMD siden kommunalreformen," udtaler underdirektør Anders Henneberg, der står i spidsen for projektet i KMD.
Projektet startede primo 2011 og er planlagt til at slutte i foråret 2013, oplyser han.
"Der har indtil videre været involveret mere end 100 KMD'ere i projektet," fortæller Anders Henneberg videre.
Minder om kommunalreformen
KMD har indgået aftale med ATP om at gøre it-systemerne klar til overgangen til Udbetaling Danmark, forklarer underdirektøren.
"I mange henseender minder opgaven om den, KMD udførte i forbindelse med Kommunalreformen," siger han.
Faktisk skal 14 af KMDs 17 monopol-systemer ude i kommunerne tilpasses. For kommunerne skal fortsat bruge elementer af systemerne og være inde over visse ting.
"Tilpasningerne af it-systemerne sker med fokus på det nye opgavesplit mellem Udbetaling Danmark og kommunerne, mens løsningerne funktionelt i videst muligt omfang overføres 'as is'," fortæller underdirektøren.
Vil undgå "big bang"
De 180 milliarder, der skal udbetales årligt, får til syneladende ikke sveden til at springe frem på panden af Anders Henneberg.
"Fokus er 'sikker drift', forstået som rigtig udbetaling af ydelserne til borgerne hele vejen gennem processen og efter overgangen til Udbetaling Danmark," forklarer han.
Der er tale om systemer af forskellig alder og på en række forskellige systemplatforme såsom 3270, SAP, Oracle, .Net med videre, oplyser han.
"Der ligger således en større opgave i at rydde op i og forberede data såvel som en mere systemteknisk opgave i forbindelse med konverteringen og den fremadrettede opsætning af systemerne," fortæller underdirektøren.
Faktisk har KMD hevet sine erfaringer fra kommunalreformen ind i arbejdet.
"Det vil blandt andet sige, at vi har valgt at organisere det som en række individuelle projekter per løsning, som styres i et samlet UDK-program (Udbetaling Danmark, red.)," siger han.
"Projektet adskiller sig fra Kommunalreformen ved, at overgangen kommer til at foregå i bølger i stedet for et 'big bang'," forklarer han.
I oktober 2012 er det familieydelser, børneydelser og underholdsbidrag. I december 2012 er det barselsdagpenge, og i marts 2013 kommer turen til folke- og førtidspension samt boligstøtte, fortæller underdirektøren om de forskellige områder, der skal have en omgang it-bearbejdning og tilpasning.