Firma-navnet Uniblue og dets produkter går igen, når danskere, der er blevet forsøgt franarret penge, fortæller om deres møde med internationale it-fupmagere.
Platuglerne ringer uskyldige danskere op og udgiver sig for at have tilknytning til Microsoft. Herefter lokker de danskerne til at købe sikkerhedsservice for op imod 5.000 kroner.
It-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre, der optog hele sceancen, da han blev forsøgt fuppet, har tidligere fortalt, hvordan et Uniblue-produkt blev downloadet på hans pc af en svindler.
Også i andet tilfælde
Computerworld har også talt med en anden dansker, den pensionerede politimand Steen Leth, der blev ringet op af svindlerne og gik i fælden.
Han fik dog pengene retur.
Men i hans forløb indgår også Uniblue-produkter.
I forbindelse med artiklen om den pensionerede politimand Steen Leth udtaler Microsofts danske sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, kritik af Uniblue:
"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsoft-chefen.
Politiet advarer danskerne
Politiet efterforsker svindel-sagen, men har ikke ønsket at gå ind i de konkrete sager, sålænge efterforskningen pågår.
Men af flere omgang har politiet kraftigt advaret danskerne imod de frække fupmagere, der sågar har forsøgt at fuppe Microsofts danske it-sikkerhedschef.
Faktisk har de givet en stribe råd til, hvordan man undgår svindlerne.
Samtidig understreger en vicepolitikommisær fra Karslunde, at danskerne altså også selv har et ansvar, hvis de roder sig ud i de her fupnumre på nettet.
Computerworld har fået fat i Uniblue. Se her, hvordan selskabet reagerer på anklagerne.
Læs også:
Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere.