Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.
Android er verdens suverænt mest populære smartphone-platform. Mere end hver anden smartphone solgt på verdensplan har Googles styresystem installeret.
Men trods den store markedsandel har danske Rockwool, der producerer isoleringsmaterialer, helt valgt at se bort fra systemet.
Indtil videre. Sikkerheden skal være på plads, før Rockwool vil give Android-enheder adgang til selskabets systemer.
"Vi skal finde ud af, hvad det kræver, og hvad det ikke kræver. Betyder platformen, at vi pludselig skal installere antivirus og malware-beskyttelse?" spørger information security manager Kurt Petersen fra Rockwool.
Vælger Windows Phone og iOS
I dag har Rockwool omkring 1.600 smartphones i omløb blandt koncernens næsten 9.000 ansatte.
Historisk set har virksomheden kørt med Windows Mobile - nu Windows Phone, men siden hen er iPhones også kommet til.
Virksomheden har valgt den løsning, fordi der kun er et begrænset antal varianter af Apples iOS til iPhone og Microsofts Windows-systemer til smartphone.
Derimod er der en jungle af Android-versioner i omløb.
"Der er så mange varianter af Android, at det ikke bare handler om Android. Det kan også være afhængigt af, hvilken producent der har lavet telefonen, og hvilken version af systemet producenten har valgt at implementere," siger Kurt Petersen.
Producenterne af Android-telefoner modererer og tilpasser Googles Android med en række nye funktioner, ligesom udseendet også er forskelligt.
Derfor kan eksempelvis Android 2.3 se forskelligt ud, alt efter om brugeren har en telefon fra HTC, Motorola eller Sony Ericsson.
"Android er ikke bare Android, hvorimod vi i højere grad kan tillade os at sige, at der ikke findes mange varianter af iOS 4, iOS 5, Windows Mobile og Windows Phone," fortæller Kurt Petersen.
Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.
Android er ikke til at styre udenom
Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.
Det nuværende fravalg af Android betyder dog ikke, at Rockwool aldrig kommer til at få Googles styre-system ind i koncernens it-infrastrukturer.
"Vi har ikke aktuelle planer om at kigge på Android, men det er min klare overbevisning, at vi bliver nødt til det senere," siger Kurt Petersen.
Problemet har hidtil været, at det kræver meget tid at få et overblik over hvilke sikkerhedsmæssige aspekter, der er forbundet med at åbne selskabets netværk for Android-smartphones. Den tid har it-afdelingen endnu ikke fået afsat, men det vil ske.
Skal håndtere Android med nyt system
Kurt Petersen forudser, at selskabet måske kan ende med at købe et system til at håndtere de mange Android-mobiler. Et såkaldt mobile device management-system.
Sådan et system har ikke hidtil været nødvendigt for at indføre modeller med iOS eller Windows i Rockwools nuværende it-infrastruktur.
Han forklarer, at der formentlig opstår et stigende pres fra medarbejderne om at få lov til at bruge Android, ligesom det også var tilfældet i sin tid, da virksomheden åbnede op for iPhone. Men samtidig ser han også, at der kan være fordele ved at hive Android ind i selskabets smartphone-portefølje.
"Med den markedsandel, som Android har i dag, kommer der nok på længere sigt et større udbud og dermed nogle prisfordele, som man ikke kan se bort fra," fortæller Kurt Petersen.
Et stykke ud i fremtiden forventer Rockwools it-sikkerhedschef desuden, at medarbejderne får adgang til virksomhedens systemer med deres egne enheder.
I dette tilfælde vil Android uundgåeligt komme ind.
Læs også: Derfor kan Android give din it-afdeling hovedpine.