Artikel top billede

Ro på: Der bliver næppe noget IPv6-kaos i 2012

Internettet er ved at løbe tør for internet-adresser. Men gå ikke i panik.

Internettet er ved at løbe tør for adresser, der bygger på den i dag meget udbredte 'gamle' internetprotokol, IPv4.

Alligevel er der ingen grund til at gå i panik, hvis blot man er opmærksom på problemet, mener en række internet-eksperter.

De peger på, at der stadig er tid til i ro og mag at gå i gang med forberedelserne til det skift til den nye internet-protokol, Ipv6, som man under ingen omstændigheder vil kunne slippe for.

På trapperne

Der er nemlig ingen tvivl om, at skiftet fra IPv4 til IPv6 er på trapperne.

Den europæiske domæne-organisation Réseaux IP Européens Network Coordination Centre forventes at fordele sin sidste portion af IPv4-adresser til sommer.

Det samme vil ske i Asien allerede i løbet af foråret. Derefter vil de øvrige tre domæne-organisationer, der hver især håndterer fordelingen af IP-adresser i en verdensdel, løbe tør.

Alligevel er det endnu kun et fåtal af virksomhederne, der har opgraderet deres webservere til IPv6. Og det har de heller ikke planer om i 2012, lyder det fra analysehuset IDC.

"De fleste virksomheder forstår, at de godt kan eksistere uden at foretage store investeringer lige nu og her," lyder det fra IDC-analytiker Nav Chander.

Hertil kommer, at mange af de store internet-leverandører slet ikke har travlt med at få skubbet IPv6-protokollerne ud over rampen, selv om de ligger inde med mange af de nye adresser.

Analytikere anbefaler, at man bruger 2012 til at forberede sig på IPv6 - for eksempel ved at uddanne sine it-folk ved at få dem til at eksperimentere med mulighederne i IPv6 i lukkede miljøer.

Opgraderingscyklus

Ligeledes bør man formulere en plan for den kommende udrulning af den nye protokol på eksempelvis internet-orienterede maskiner, der befinder sig i periferien af virksomhedens netværk.

"Få styr på, hvordan du indarbejder IPv6 i din opgraderingscyklus," lyder opfordringen fra internet-selskabet Infoblox.

Man bør også være opmærksom på sikkerhedsaspektet. Det er et område, der ikke kan vente til efter man har skiftet til IPv6, lyder det fra Qing Li, der der er udviklingschef i sikkerhedsselskabet BlueCoat Systems.

Han vurderer, at det vil tage mellem fem og 10 år, inden IPv6 helt har elimineret IPv4. Det kommende parløb mellem de to protokoller udløser således en række nye sikkerheds-aspekter, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere