Artikel top billede

Så ofte kigger politiet på dine lognings-data

Antallet af udleverede data til politiet og PET er vokset siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen i 2007. Antallet med registreringer er steget med 100 milliarder.

Læs også:
Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre

Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?

Det danske politi og PET har fået udleveret overvågningsdata hos teleselskaberne 4.182 gange ud af i alt 550 milliarder årlige registreringer.
 
Det viser den seneste opgørelse over de data på fastnettelefon, internetrafik, mobilbrug, IP-telefoni og e-mail, som er blevet overdraget til "de rette myndigheder" i 2010.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark tilføjer, at over halvdelen af registreringerne - det vil sige minimum 275 milliarder registreringer - kommer fra danskernes internettrafik, hvor politiet i 2010 har fået udleveret data i 238 tilfælde fordelt på internet-surf, IP-telefoni og e-mail-registreringer. 

Størst er andelen af udleveringen af mobildata, som ligger på 3.763 tilfælde.

Stigning i politi-udleveringerne

I forhold til de forrige år med logningsbekendtgørelsen er der i 2010 sket en samlet stigning i antallet af de gange, som politiet og PET har fået udleveret data, som teleselskaberne er forpligtede til at logge og lagre i 12 måneder.
 
I 2009 lå tallet på i alt 3.948 udleveringer, mens antallet af udleverede datasæt til myndighederne i 2008 lå nede på 3.452.
Dertil kommer en række udleveringer af data til ordensmagten, som har ligget hos teleselskaberne i mere end de tilladte 12 måneder. Disse forsinkede udleveringer er faldet i 2010 sammenlignet med tallene fra 2009.
 
Selv om logningsbekendtgørelsen i efteråret 2007 officielt blev indført for at bekæmpe terror, angiver tallene dog ikke, hvad politiet har fået udleveret teleselskabernes oplysninger om danskerne til.
 
Har kostet en halv milliard
Danmark er forpligtet til at indberette tallene til EU, fordi vores omstridte logningsbekendtgørelse er en fordanskning af EU's logningsdirektiv.
 
EU bruger således nationalstaternes tal for udlevering af datasæt til politimyndighederne for at se, hvor effektiv logningsdirektivet er.
 
Telekommunikationsindustrien i Danmark mener, at den danske udmøntning af logningsdirektivet - det vil sige logningsbekendtgørelsen - har kostet 200 millioner kroner i opstartsudgifter, mens teleindustrien årligt poster omkring 50 millioner kroner i driften til at logge de milliardvis af teledata.
 
Dertil kommer, at hotel- og restaurantionsbranchen har måttet slippe et to eller trecifret millionbeløb for at kunne logge internettrafik og telefondata.
 
Samlet set lyder den kontante regning siden indførelsen af logningsbekendtgørelsen altså i omegnen af en halv milliard kroner.

Læs også:
[b][b]Blæser til kamp: Derfor skal du overvåges mindre
[/b]
 
[/b]Politisk flertal: Nu skal du overvåges mindre

Vidste du, at du bliver registreret 274 gange om dagen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere