Herning-familien Hareskov Jensen er på vej tilbage til den telebranche, hvor de har fået et stærkt belastet omdømme.
Faderen, Johannes Hareskov Jensen, er sigtet for have iscenesat en systematisk svindel med garantireparationer på mobiltelefoner, og en af sønnerne, Ole Hareskov Jensen, har været fængslet i Tyskland i sagen.
Alligevel gør familien klar til et comeback i den danske telebranche.
- Vi vil i gang med noget, som formentlig bliver inden for telebranchen. Vi har ventet til efter sommerferien for at få sagen lidt på afstand, men der kommer til at ske noget i begyndelsen af august, siger den anden søn i familien, Niels Hareskov Jensen.
Han var tidligere administrerende direktør for det danske Bluetel-selskab.
Forsøger at samle trådene
Den tidligere salgschef i Bluetel, Gudmund Sigurdson, står i dag bag et forsøg på at samle nogle af de tilbageværende Bluetel-forhandlere.
Teleselskabet Debitel købte 13 af forretningerne, men Gudmund Sigurdson har samlet 10 andre Bluetel-partnere til den nye kæde Telemesteren. Han håber at komme op på 70 butikker i alt.
Selv om Gudmund Sigurdson tidligere har benægtet, at Hareskov Jensen-familien har noget at gøre med Telemesteren, er både Niels og Johannes Hareskov Jensens mobiltelefonnumre nu registreret under Telemesteren.
Det har Niels Hareskov Jensen ikke umiddelbart nogen forklaring på. Han oplyser, at familien i øjeblikket intet har med opbygningen af Telemesteren at gøre.
- Men vi forhandler om, hvorvidt vi skal stille lokaler til rådighed for selskabet, fortæller den tidligere Bluetel-direktør.
Han oplyser, at Hareskov Jensen-familien har et ejendomsselskab, som ikke er berørt af Bluetels konkurs.
Meldt til politiet af Nokia
Nokia, der tidligere samarbejdede med Bluetel om sine egne profilbutikker, skrev første kapitel i Bluetels gravskrift ved at melde selskabet til politiet for at svindle med indberetninger af garantireparationer.
Allerede sidste år kom de første anklager mod Bluetel fra teleselskaberne, som fandt uregelmæssigheder i indberetninger i salget af telefoner og abonnementer.
Dem var der svindlet med, konstaterede politiet, men Bluetel kunne ikke straffes. Teleselskabernes egne medarbejdere kendte nemlig godt til svindlen.
Men da Nokias anklager kom, stoppede alle leverandørers kreditter til Bluetel. Orange gik endda så vidt som til at køre rundt til alle butikker og hente alle selskabets telefoner og pakker.
Bluetel gik hurtigt i betalingsstandsning. Det førte frem til konkursen, der kom efter at alle de bidder, som var penge værd, var blevet solgt fra. Køberen var primært Debitel.
Ifølge Computerworld Onlines oplysninger er det hovedsageligt tre banker, som taber på konkursen - nemlig Sydbank, Nordea og Danske Bank. Dagbladet Børsen skrev forleden, at alene i det største af Bluetel-selskaberne, det danske Bluetel A/S, har kreditorerne 236 millioner kroner til gode.
Politiet efterforsker stadig svindel-sagen mod Bluetel, og ifølge Niels Hareskov Jensen er der ikke sket ny udvikling i politisagen de seneste par måneder.