Artikel top billede

Statsminister Helle Thorning-Schmidt skal forklare hvilke ministerier, der skal tage sig af de mange it-spørgsmål, så ingen it-områder havner mellem to ministertaburetter.

Kræver svar fra statsministeren: Hvem tager it-ansvaret?

Spørgelysten hos Enhedslisten lader til at forblive stor efter valget. Nu skal landets nye statsminister redegøre for den nye it-struktur.

Der skulle ikke gå mange dage, før Enhedslistens nye it-ordfører, Stine Brix, som afløser rekord-spørgeren Per Clausen, har stillet de første paragraf 20-spørgsmål i Folketinget.

Således har Enhedslisten i fredags spurgt landets statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), hvorfor regeringen egentlig har valgt at splitte it-området op på forskellige minister-områder. 

"Jeg ser en risiko for, at en offensiv it-politik ryger på gulvet, når så mange forskellige ministre skal varetage området," siger Stine Brix.

Svar på flere spørgsmål

Hun frygter, at konsekvensen kan blive, at vigtige områder falder ned mellem to ministerstole.

"It-politik handler jo ikke kun om digitalisering i det offentlige og cyberwar. Hvem skal jeg for eksempel spørge om, hvorvidt regeringen vil sikre netneutralitet eller open source-løsninger i det offentlige?"

"Det skal vi hurtigt have klarhed over," begrunder hun sine fire spørgsmål.

It-ordføreren vil samtidig have afklaret, under hvilke minister-områder følgende it-emner falder:

Netneutralitet, DNS-blokering af hjemmesider, logning, åbne standarder, open source-løsninger i det offentlige, it i folkeskolen, it-sikkerhed rettet mod borgerne, it-tilgængelighed og tilgængelighed i forhold til offentlige data.

Fire spørgsmål til statsministeren

Spørgsmål til Statsministeren:

- Hvad er begrundelsen for at opsplitte it-området til fire-fem ministerier?

- Hvordan vil regeringen sikre en sammenhængende it-politik, når området deles ud på fire-fem resortområder?

- Under hvilke ressortområder hører spørgsmål om hhv. netneutralitet, DNS-blokering af hjemmesider, logning, åbne standarder, open source-løsninger i det offentlige, it i folkeskolen, it-sikkerhed (rettet mod borgerne), it-tilgængelighed og tilgængelighed i forhold til offentlige data?

- Hvilke opgaver ligger der mere præcist i resortansvaret for "it-politik, herunder sager vedrørende digital kommunikation med borgere og virksomheder," som overføres til Finansministeriet?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere