Lang vej ned for populær SMG

SMG er populær hos forhandlerne, men det er ikke nok for den plagede virksomhed.

Det er et - muligvis midlertidig - farvel til en forhandlerdarling, når SMG nu har indgivet konkursbegæring. Et meget stort antal forhandlere er kunder hos distributøren, og SMG har i en årrække været særdeles godt placeret i CRN's Imageundersøgelse. Det var især leveringshastigheden og ledelsens troværdighed, der gav gode point, da forhandlerne skulle vurdere distributørernes image. Her var SMG helt oppe på en andenplads.

Fra 2000 og fire år frem sad SMG solidt på førstepladsen i Imageundersøgelsen. Derefter faldt virksomheden langsomt i anseelse blandt læserne, indtil SMG i sidste års Imageundersøgelse fik en fjerdeplads fra forhandlerne. De mange priser hænger som perler på en snor på gangen gennem virksomhedens bygning i Nørresundby.

Da CRN besøgte distributøren i oktober 2007 var der 27 ansatte tilbage. Sidenhen har yderligere et par fyringsrunder sendt medarbejderantallet ned omkring 20. Kun en skygge af de 80 personer, der var i virksomheden for fire år siden.

SMG havde længe deres styrke i et udbredt kundenet, som især var udgjort af de mindre forhandlere. De 150 største forhandlere udgjorde kun 10 procent af det samlede salg, mens der er flere tusinde mindre kunder, der står for resten af omsætningen.

Nedturen startede efter et mislykket forsøg på at sælge SMG til finske GNT Group i 2005. Da det ikke lykkedes forsøgte SMG i stedet at købe Scribonas danske afdeling. Heller ikke det lykkedes, og handlen blev aflyst i marts 2007. Ved årsskiftet 2005/6 opsagde SMG distributionsaftalen med Hewlett-Packard. Derefter fyldte ejerne 25 millioner kroner i selskabet for at dække et underskud på 45 millioner kroner før skat i det senest offentliggjorte regnskab.

I et forsøg på at vende virksomheden fik SMG i efteråret 2007 nogle mindre distributionsaftaler med Lexmark og Toshiba. Til gengæld måtte SMG i starten af 2008 sige farvel til LG's bærbare computere. Dengang hævdede SMG's direktør Ole Mortensen, at det var hans egen beslutning af opsige distributionsaftalen med LG, da det kun var til fordel for ham at slippe LG's computere.

Blandt leverandørerne er især pc-producenten Acer. Desuden har OEM-salg af licenser fra Microsoft og periferiudstyr for Microsoft udgjort en stor del af omsætning.

SMG's fremtid afhænger nu af kreditorenes velvilje til at hjælpe virksomheden over de økonomiske problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere