Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

IT-PROFIL:: Skab fornyelse af forandringerne

Microsoft Danmarks divisionschef for Windows Commercial, Kamilla Jørning Roost, drømmer om en karriere i en græsrodsorganisation.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Hvis man gerne vil være i front, bliver én af konsekvenserne af den kontinuerlige forandring, at man ikke alene skal evne at følge med udviklingen, men også evne at skabe fornyelse midt i forandringerne. Det giver optimale muligheder for personlig og organisatorisk udvikling, og det holder jeg meget af. Mindst holder jeg af, at vi som branche stadig ikke udnytter det fantastiske potentiale, der er i it. Jeg har arbejdet en del år med uddannelsessektoren og derfor lægger især læring for børn med særlige forudsætninger mit hjerte nær, og jeg har mødt mange inspirerende mennesker, der arbejder indenfor dette felt, men der er så meget mere vi kan gøre.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Lanceringen af Windows 7 i oktober 2009 – historiens hidtil mest gennemtestede operativsystem med 8 millioner betatestere. Op til, under og lang tid efter lanceringen fik vi dagligt positive tilkendegivelser fra alle sider – lige fra uerfarne PC brugere til topprofessionelle organisationer. Selv nogle af de røster, der traditionelt har været de mest kritiske har udtalt sig positivt. Det var simpelthen fantastisk sammen med et entusiastisk team at få lov at lancere et produkt, der allerede i dag bruges af næsten ni procent af verdens pc’er på internettet.

Og hvad er du mindst stolt af?
Det jeg er mindst stolt af, er også det jeg holder mindst af: at vi ikke evner at brede teknologiske hjælpemidler endnu bedre ud. Vi er kommet langt, men der er mange befolkningsgrupper, der kunne opnå så meget mere ved lidt hjælp.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Bill Gates. Selvom jeg ikke kan prale af at kende ham personligt, så betyder han meget for mig, da han har turdet forfølge sine visioner, ført dem ud i verden og gjort en forskel for millioner af mennesker og taget konsekvenserne af det. Han betyder stadig meget, selv efter han er begyndt at bruge mere af sin tid på Bill & Melinda Gates Fond , da jeg kun kan have respekt for en mand, hvis fonds primære mål er at forbedre den globale sundhed og mindske fattigdom:)

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville sidde i Spanien på et parador, spise fantastisk mad og hygge med familie og venner. Finansieringen af dette liv, ville jeg have opnået via salget af min it-virksomhed, som jeg havde satset alt på og i tide solgt til en stor amerikansk virksomhed.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg er ved at flytte til en ny verdensdel med min familie. Vi skal starte noget nyt op. Det kunne være en filial, der skal bygges op helt fra bunden, så der er masser af udfordringer at give sig i kast med, lige fra finde de rigtige lokaliteter, aftaler med lokale myndigheder, ansættelse af medarbejdere og finde et hjem til os selv.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville jeg gerne være administrerende direktør i en mindre – og gerne dansk – NGO.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Den billigere og potentielt bedre arbejdskraft fra øst

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Prioritere de opgaver, som Danmark som nation står overfor og derefter sikre at ressourcerne bliver brugt på de områder, hvor det giver mest mening og størst gavn. Mine to overordnede taglines ville være: Hvordan it kan bruges til at understøtte produktivitet i erhverslivet og det offentlig og hvordan it kan bruges til at hjælpe forskellige befolkningsgrupper

Hvordan takler du arbejdspres?
Ved at tale om det. Jeg taler åbenhjertigt med min kæreste, den nærmeste familie og eventuelt et par veninder. Når bølgerne går meget højt forsøger jeg at holde fast i at få trænet, og få bedt om hjælp til at klare dagligdagsopgaverne i hjemmet.

Hvordan kobler du af?
Jeg kan sædvanligvis godt ligge de fleste arbejdsudfordringer på hylden når jeg har fri, og slappe af. Hvis det ikke lykkedes så virker ét eller flere af følgende næsten altid: være sammen med børnene og ikke lave nogen planer – overhovedet, læse gode biografier og ved at løbe.

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere