IT-PROFIL:: Efterlyser modenhed og sund fornuft

Direktør i Kolding-virksomheden C2IT, Carsten Sixhøi, tror ikke på det stringente og målrettede karriereforløb.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det er en branche, hvor man aldrig kommer til at kede sig. Både teknologien og kundernes behov er under stadig forandring, hvilket passer mig rigtigt fint. Jeg holder nok mindst af det »Karl Smart«-image, som dele af branchen velfortjent har fået i en årrække, og som desværre stadigt ikke helt er blevet erstattet af modenhed og sund fornuft.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Uden tvivl C2IT, som Benthe Andersen og jeg startede i 2003 og som har udviklet sig fantastisk i de første otte år. Vi har dygtige konsulenter og medarbejdere over hele landet, gode partnere og en stabilt voksende kundeportefølje, der har holdt fast i os gennem alle årene.

Og hvad er du mindst stolt af?
Årene efter år 2000, hvor vi ansvarlige ledere i hele branchen ikke formåede at forudse it-boblen, som havde personlige konsekvenser for mange hundrede af branchens og dermed også mine medarbejdere

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Peter Green fra WM-data, som i en årrække var min partner og højre hånd i direktionen i WM-data Infrasolutions. Peter Greens menneskesyn og hans holdning til, hvordan man behandler sine kunder og sine medarbejdere uden at miste den forretningsmæssige målsætning og professionalisme var og er fantastisk!

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg tror ikke på det stringente og målrettede karriereforløb og planlægning. Jeg ville igen have valgt at arbejde med ting, der interesserer mig, og sammen med mennesker, der betyder noget for mig. I sidste ende bestemmes det hele af, hvilke døre, der så åbner sig, og om man vælger at gå ind af dem. Jeg kunne ligeså godt være blevet fodboldtræner, journalist, arkitekt eller mange andre spændende ting. Desværre er livet for kort til at prøve alt.

Hvad laver du om ti år?
Jeg sidder vel ved stambordet på min egen lille café ved Como søen. Jeg er stadig i bestyrelsen i C2IT og har overladt den daglige ledelse til yngre kræfter. Jeg er stadigt involveret i bestyrelsesarbejdet i en række af de virksomheder, jeg også hjælper i dag - og gerne også en række nye virksomheder med nogle spændende ideer, der kan bruge mine erfaringer til at udvikle deres egen virksomhed.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Fodboldtræner

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Manglende forandringsevne.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Fokusere benhårdt på uddannelse og på udviklingen af kompetence. It er en af de få store muligheder, som Danmark har for at udvikle i fremtiden, opretholde en fornuftig eksport og bevare landets høje velfærd. It kræver noget, vi er leveringsdygtige og konkurrencedygtige i: Brainware. Det kræver dog en meget mere aggressiv og målrettet plan end den vi arbejder efter i dag.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg har det rigtig fint med presset og ville nok have det svært, hvis det ikke var der. Jeg har dog en gang imellem behov for at komme helt i bund med mine udeståender. Når det er tilfældet, arbejder jeg simpelthen til jeg er helt færdig, indbakken er tom og alle telefonbeskeder er besvaret, uanset hvor lang tid, det tager. Det giver plads til nye ideer og opgaver.

Hvordan kobler du af?
I første kvartal står jeg på ski. Resten af året foregår afkoblingen ved at være fodboldtræner, fluefiskeri eller sammen med familie og venner at rejse lidt rundt og se nogle spændende steder og fodboldkampe. Jeg holder meget af at læse. Det er ren terapi med en god bog i hånden, at bevæge sig ind i en helt anden verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere