Microsoft knalder dansk distributør for pirateri

Lenovo-distributøren Dansk Computer Center (DCC) har indgået forlig med Microsoft efter omfattende snyd med Windows-licenser.

Microsoft Danmark har afsløret den østjyske it-distributør Dansk Computer Center (DCC) i omfattende pirateri med Windows-licenser. DCC har erkendt at have krænket Microsofts rettigheder, og skal nu betale »en betydelig erstatning« til softwaregiganten. Det fremgår af en fælles meddelelse fra Microsoft og DCC.

Ifølge Microsoft Danmark har DCC installeret »ukorrekt licenserede kopier« af Windows Vista på computere, som DCC har importeret fra udlandet - eksempelvis Spanien. DCC har derefter installeret en anden sprogversion af Vista uden korrekt licens.

Undervejs i forløbet har Microsoft med hjælp fra fogedretten i Randers gennemført en fogedforretning hos DCC, som blandt andet har tvunget distributøren til at åbne sine regnskaber og interne it-systemer.

DCC har erkendt, at man »uforvarende« har krænket Microsofts licensrettigheder til forskellige Microsoft-softwareprogrammer, og siden afsløringen har DCC ifølge de to parter samarbejdet fuldt ud om sagen. DCC har i forlængelse af forliget desuden iværksat tiltag, der vil lovliggøre brugen af Microsoft software både til intern brug og ved distribution af computere.

De to parter oplyser ikke, hvor stor en erstatning DCC nu skal betale, men som en del af forliget er det også aftalt, at DCC dækker Microsofts omkostninger i sagen.

»Det er selvsagt vigtigt for Microsoft at håndhæve vores rettigheder, og forliget viser, at det har konsekvenser, når vi opdager krænkelser. Krænkelse af vores rettigheder rammer ikke kun Microsoft, men også vores partnere der kan blive ramt på deres forretning af virksomheder, som bryder loven. Det er vores håb, at denne sag kan afskrække andre fra at krænke vores rettigheder,« lyder det blandt andet fra Microsoft i en fælles meddelelse.

Fra DCC side erkender man at have krænket Microsofts rettigheder til Windows Vista og anden softeware fra Microsoft.

»Vi har begået en fejl, og tager konsekvenserne heraf. Det er et for os særdeles omkostningsfuldt forlig, som udover den finansielle del har haft en række omkostninger for virksomheden – både internt og eksternt. Vi vil på det kraftigste opfordre andre til at sikre sig, at de ikke bringer sig i en situation, hvor de krænker rettigheder,« lyder det fra Dansk Computer Center.

Hverken Microsoft eller DCC ønsker at kommentere den konkrete sag yderligere.

Læs de officielle kommentarer fra Microsoft og DCC her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere