Artikel top billede

Ny computertype på vej - bedre end tablet-pc'en

Intel vil over de næste par år smide halvanden milliard kroner i selskaber, der vil udvikle teknologier til en helt ny computer-type.

Læs også: Video: Her er Intels og ASUS' nye 'Ultrabook'.

Intel investerer halvanden milliard kroner i virksomheder, der udvikler nye teknologier til de såkaldte ultrabook-computere.

Det er en type særligt tynde og lette bærbare computere, der skal udgøre et alternativ til tablet-computere med en højere funktionalitet, der stjæler det bedste fra både tablet-pc'en og den bærbare computer.

Investeringerne vil falde via den nystiftede "Intel Capital Ultrabook Fund," der skal investere i selskaber, som udvikler hardware og software til ultrabook-computere.

Det kan for eksempel være inden for sensor- og touch-teknologier samt teknologi til forlængelse af batteri-levetid, minimering af den fysiske størrelse og øgede storage-muligheder.

Pengene vil blive udmøntet over de næste tre til fire år, lyder det fra Intel.

Ny ide

Intel præsenterede ideen om ultrabook-computere i sommer. Du kan se en video af den nye computer-type her.

Ifølge selskabet er der tale om en helt ny type bærbar computer, der kommer til at være et mix af en bærbar computer og en tablet-pc.

Ultrabook-computeren vil således være udstyret med instant on-funktionalitet, touch-skærm og batteri-levetid på en dag ligesom tablet-computere.

Intel forventer, at den første bølge af ultrabook-computere vil ramme butikkerne mod slutningen af året. Den vil blive fulgt af mere avancerede udgaver over de kommende år.

Milliard-investeringen i ultrabook-computere skyldes ikke mindst, at Intel kan se, at efterspørgslen efter pc'er er begyndt at komme under pres som følge af tablet-computernes fremmarch.
Læs også: Video: Her er Intels og ASUS' nye 'Ultrabook'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere