Artikel top billede

Screenshot fra "All is not lost". Videoen er blevet til i samarbejde med dansegruppen Pilobolus og instruktøren Trish Sie.

Send dit eget budskab i ny HTML5-musikvideo

Google og rockbandet OK Go har lavet et Chrome-eksperiment, hvor dit eget budskab trylles frem af barfodede dansere.

I takt med udbredelsen af webteknologien HTML5 bliver mulighederne og kreativiteten på nettet større og større.

Et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre idag, er musikvideoen "All is not lost".

Det er det amerikanske rockband OK Go, der er kendt for en række vilde videoeksperimenter, som har teamet op med Google for at give filmen et ekstra element.

Resultatet er en række simultant bevægende vinduer, hvor bandet i selskab med gruppen Pilobolus danser sig igennem en imponerende koreografi iført mintgrønne spandexdrager.

Det hele opleves nedefra gennem et gennemsigtigt gulv.

Bliv en del af eksperimentet 
Det er ikke første gang, at Google samarbejder med musikere for at illustrere velsignelserne ved HTML5.

I musikvideoen til Arcade Fires "We used to wait" blev billeder af dit barndomshjem ved hjælp af Google Maps og Street View en del af filmens visuelle udtryk.

I "All is not lost" får du i stedet mulighed for at inkorporere din egen besked i filmen.

Inden du trykker på play, skriver du dine ord i et tekstfelt, hvorefter budskabet dukker op senere i musikvidoen, hvor de mange dansere former bogstaverne med sine bare fødder.

Du kan selv se og prøve musikvideoen på allisnotlo.st. Den er optimeret til Google Chrome, men virker også med andre nyere browsere, der understøtter de nødvendige HTML5-komponenter.

Du kan også få et kig bag kulisserne i denne video:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere