Artikel top billede

Japans internet har overlevet jordskælvet

Japans internet-infrastruktur er overraskende upåvirket af sidste uges ødelæggende jordskælv og tsunami.

Computerworld News Service: Internet-infrastrukturen i Japan er bemærkelsesværdigt nogenlunde uskadt efter det voldsomme jordskælv og den efterfølgende katastrofale tsunami, viser en analyse udført af Renesys.

De fleste websites er i drift, og der er stadig internetforbindelse tilgængelig til at understøtte afgørende kommunikationsfunktioner, skriver teknologidirektør for Renesys James Cowie i et blogindlæg.

I de umiddelbare eftervirkninger af jordskælvet ud for Japans kyst blev omkring 100 af Japans 6.000 netværkssegmenter taget ud af drift. De begyndte dog at dukke op igen i de globale routing-tabeller kun få timer senere.

Ligeledes faldt trafikken til og fra Japan med omkring 25 gigabits per sekund lige efter jordskælvet, men vendte tilbage til det normale niveau få timer senere.

Trafikken over Japans layer 2 internet exchange service (IX), JPNAP, ser ifølge Renesys ud til kun at være sænket med 10 procent siden fredag.

"Hvorfor der ikke har været større påvirkning af den internationale internettrafik fra dette utroligt ødelæggende jordskælv, ved vi ikke endnu," skriver James Cowie.

Det er endnu uvist, hvor mange mennesker der er omkommet. Mandag morgen blev der ifølge Reuters fundet cirka 2000 lig på strandene nordøst for Tokyo. Det frygtes, at op mod 10.000 mennesker har mistet livet.

Hele byer er blevet jævnet af et af de værste jordskælv i over 100 år. Jordskælvet, som i første omgang blev målt til 8,9 på Richter-skalaen, skabte en kolossal tsunami, der oversvømmede dele af Japan og betød, at næsten hele kystlinjen langs Stillehavet gik i tsunami-alarmberedskab.

Konsekvenserne af jordskælvet, hvad angår både tab af menneskeliv og økonomisk skade, forventes at være enorme. Også elforsyningen blev afbrudt og to atomkraftværk blev taget ud af drift.

En mulig årsag til, at internetforbindelserne tilsyneladende klarede sig relativt uskadt igennem, kan være, at de undersøiske kabler var nogenlunde uberørte af jordskælvet til forskel fra i 2006, da et jordskælv i Taiwan resulterede i et stort antal større kabelbrud, påpeger James Cowie.

Denne gang skete de eneste mærkbare brud i to segmenter af Pacnets undersøiske EAC-kabelsystem, forklarer han.

Dette system, som er ejet af et konsortium af seks virksomheder, er designet til at levere en kapacitet på op til 1,92 terabits per sekund på tværs af Stillehavet. De to brud gav udfald i adskillige netværk i Japan, Filippinerne og Hongkong.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere