Læs også:
Odense Kommune får klart nej til brug af Google Apps.
Datatilsynet siger nej til Odense Kommunes ønske at om at bruge Google Apps. Men der er dog muligheder for kommende brug, mener Datatilsynet. Se her, hvad kommunen skal gøre.
Googles store buket af office-løsninger, Google Apps, er alt for usikker til, at en kommune kan bruge den til at gemme personfølsomme data.
Sådan lyder den klokkeklare besked fra Datatilsynet til Odense Kommune, der har ønsket at anvende Google Apps til kommunens lærere.
Trods den kontante afvisning er der dog måske muligheder i fremtiden, mener Sten Hansen, it-chef i Datatilsynet.
"Det er ikke en blank afvisning af Odense Kommune," siger han.
Kan snildt arbejde videre
Sten Hansen mener, at Odense Kommune snildt kan arbejde videre med forsøget på at bruge Googles Apps til håndteringen af elevernes personfølsomme data.
Datatilsynet har derfor også i sit svar beskrevet en række løsningsforslag til kommunen vedrørende, hvordan Odense får styr på sin cloud-løsning hos Google.
En anden vej er at presse Google væk fra selskabets one-size-fits-all-løsninger, men det Google tidligere afvist over for Computerworld med henvisning til, at det er selve konceptet og årsagen til store besparelser ved cloud computing.
"Der sker jo meget på feltet cloud computing, og måske får en cloud-udbyder som Google en interesse i at rykke sig efter kundernes behov," vurderer Sten Hansen.
Odense-sagen har både dansk og europæisk bevågenhed, da sagen er et af de allerførste tilfælde, hvor en offentlig myndighed forsøger at benytte Google Apps.
Blandt andet har IT- og Telestyrelsen vurderet, at alene på mails kan kommunerne spare en halv milliard kroner om året ved at benytte Googles kontorpakke.
Læs også: