Prøvekørt: Sådan virker Nexus One fra Google

Som første danske medie har PC World haft fingre i Googles nye mobil: Nexus One. Vi er smaskforelskede!

Prøvekørt: Sådan virker Nexus One fra Google

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIEN: Som eneste danske medie var PC World tilstede i Mountain View, Californien, da Google officielt afslørede Nexus One, en lækkerbisken af en Android-mobil, der på mange områder overgår Apples iPhone og alle andre smartphones på markedet.

Efter pressemødet fik vi udleveret et eksemplar af Nexus One inklusive SIM- og hukommelseskort. Mobilen var klar til brug. Her er vores oplevelser efter en dag i selskab med Googles nye vidundergadget.

Skærmen er et hit

Det første, du lægger mærke til, er skærmen. Den er med et ord: fantastisk! Nexus One er udstyret med en 3,7-tommer AMOLED-skærm med 800 x 480-pixel opløsning.

Den står utrolig flot med stærke farver og dyb kontrast, og den høje opløsning får grafik og billeder til at stå knivskarpt.

Den er en anelse større end skærmen på iPhone, men er stadigvæk tilpas lille til at passe i lommen og i hånden. Desværre så suger den fingeraftryk til sig som ingen anden. Fordi skærmen er så flot, så lægger du mere mærke til fedt og snavs.

Utrolig hurtig

Når du er kommet dig over skærmen, så går det op for dig, hvor hurtig denne smartphone virkelig er. Hjertet er en Snapdragon-processor på 1 gigahertz, der hjælpes på vej af 512 megabyte hukommelse, og det kan virkelig mærkes.

Programmer åbner uden forsinkelse, du kan have et væld af dem kørende på samme tid, og mobilen viser dig fotos og videoer med frække 3D-effekter uden at få sved på panden.

Den hurtige indmad hjælper også, når du surfer store websider. Det tager ingen tid at zoome ind og ud og scrolle op og ned ad siderne. Er du en utålmodig type, så er Nexus One lige noget for dig! Læs mere om telefonen på de følgende sider...

3G virker i Danmark

Mobilen understøtter 3G med op til 7,2 megabit download-hastighed, og den virker også på de 3G-netværk, som vi bruger her i Europa.

Vi testede den på T-Mobile USA, der netop har opgraderet hele sit amerikanske netværk til 7,2 megabit, og websider loadede hurtigt og prompte.

Når du er hjemme, kan du koble den på dit WiFi-netværk, og hvis du er helt træt af ledninger, så kan du også parre den med et par trådløse hørebøffer takket Stereo Bluetooth.

Nexus One har selvfølgelig også digitalt kompas, GPS og plads til MicroSD-kort, så du kan udbygge den med helt op til 32 gigabyte lagerplads.

Lækkert udseende og passer godt i lommen

Designmæssigt ser det også rigtig godt ud. Nexus One har godt nok ikke et ikonisk design, der kan hamle op med iPhone, men den er appellerende og en fryd for øjet.

Valget af grå metal og plast i forskellige nuancer giver den et seriøst og businessagtigt look, uden den dog ender med at se kedelig ud. Der går en metalstribe hen over det nederste af bagsiden, hvor du rent faktisk kan tilføje to linjers indgraveret tekst, når du bestiller den.

Det føles som om, at bagsiden har fået en overfladebehandling á la den, som HTC også brugte på den hvide HTC Hero. Den føles en anelse ru, og det betyder, at mobilen hviler godt i hånden og ikke glider ud mellem fingrene på dig.

Nå ja, og så er der det med tykkelsen, eller manglen på samme. Nexus One er 11,5 millimeter tynd, og det betyder, at den faktisk føles som "en almindelig telefon." Den er i alt fald meget lommevenlig

Softwaren er vigtigst

Nexus One er udstyret med Android i version 2.1. Det nye operativsystem byder på et væld af forbedringer i forhold, hvad vi ellers har måtte døje med i Danmark.

Opsætning af mobilen tager ingen tid. Når du tænder den, så bliver du spurgt om din Google-konto (eller bedt om at oprette en), og efter du har indtastet oplysningerne, så har du dine Google kontakter, din Google Kalender og din Gmail i mobilen.

Du kan også synkronisere direkte med Facebook, og kontaktdatabasen henter automatisk billeder, og når du er inde i en kontaktperson, har du direkte afgang til vedkommendes Facebook-profil.

Fokus på effekter

Det er tydeligt, at Nexus One har mange kræfter at rode rundt med, for Google har brugt megen tid på at skabe blærede 3D-effekter og andet grafisk lir.

Et eksempel er de levende baggrunde, der reagerer dynamisk alt efter, hvordan du trykker på skærmen.

Når du bringer listen med installerede apps op, så sker det også med en flot effekt, og når du scroller igennem dem, så toner de ind og ud af skærmen som teksten i starten af en Star Wars-film.

Er du inde i billedgalleriet, så bliver du også forkælet med et væld af sexede effekter, når du vender mobilen, klikker dig frem og tilbage mellem foldere og scroller igennem dine pletskud.

Det er også værd at nævne, at Nexus One har fem hjemmeskærme, som du kan proppe med genveje og widgets. Vi er dog ikke særlig imponerede over sidstnævnte.

Der er ikke særlig mange widgets installeret, og dem der er, er af lav kvalitet. Vi savner den slags widgets som HTC leverer på Hero-mobilen.

Forhåbentligt bliver det dog muligt at hente en masse gode widgets fra Android Market. Har du svært ved at overskue dine fem hjemmeskærme, så skal du bare trykke på nederste venstre eller højre del af skærmen og holde fingeren nede i to sekunder, så får du en minitaure-visning af alle hjemmeskærmene med ikoner og widgets. Det gør det nemt at holde overblikket.

Snak til din mobil

En af de mest imponerende nyskabelser i Android, er muligheden for at tale til mobilen. Indtil videre fungerer det kun på engelsk (og kinesisk), men sådan er verden nu engang.

Når du åbner Google Maps, så kan du for eksempel sige "Navigate to Burger King," og mobilen giver dig rutevejledning til den nærmeste Burger King.

Takket være Google Maps Navigation kan du endda få mobilen til at opføre som en anden TomTom og give dig detaljerede vejledninger med stemmeassistance. Tekst-til-tale-funktionen er også et hit, f.eks. når du kører bil og gerne vil sende en sms.

Du trykker på "mikrofon"-knappen på det virtuelle tastatur, og dikterer simpelthen beskeden til mobilen. Det er ikke fejlfrit og fungerer bedst med korte beskeder på engelsk, men det er lækkert at have muligheden.

Ingen multitouch

Af uransagelige årsager, så har Google ikke aktiveret multitouch på mobilen.

Det betyder, at du ikke kan bruge to samtidige fingre til at giv Nexus One avancerede kommandoer. Vi savnede egentlig ikke multitouch da vi testede den, både Google Maps og webbrowseren virker fint uden, men det kan godt gå hen og blive et problem med spil.

Uden multitouch er det svært at se, hvordan du skal interagere med spillene på en fornuftig måde.

Og alt det andet

Nu har vi kun spenderet en halv dag med Nexus One, så det er svært sige noget om samtalekvalitet og batterilevetiden. Det gik dog fint at ringe til venner og bekendte, og takket være to mikrofoner og indbygget støjreduktion burde du altid gå fint igennem, også selvom du står på en støjende togstation.

Det medfølgende batteri leverer hele 1400 mAh, hvilket indikerer, at mobilen måske nok kan klare sig igennem en hård dag uden opladning. Her er AMOLED-skærmen lidt af en ubekendt, for selvom den er stor, så er teknologien rimelig strømbesparende. Vi er simpelthen nødt til at bruge længere tid med Nexus One, før vi sige noget fornuftigt om batterilevetiden.

Anbefalelsesværdig

Det er umuligt at fælde dom over en mobil efter kun at have brugt den i en halv dags tid, men som udgangspunkt er vi begejstrede over dette kærlighedsbarn fra Google og HTC. Mobilen er veldesignet, hurtig, nem og behagelig at bruge. Softwaren er i topklasse, og på visse punkter iPhone klart overlegen, mens den stadigvæk mangler lidt finpolering andre steder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere