Læs også:
Gæld på 216 millioner: Butlernetworks styrtbløder
Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"
Et større to-cifret millionbeløb.
Det har det danske Wimax-firma Butlernetworks fået tilsagn om at få tilført fra dets udenlandske ejere.
Det oplyser administrerende direktør Søren Støvring-Hallsson fra ButlerNetworks:
"Jeg kan informere om, at ejerne af Butlernetworks i sidste uge (uge 3, red.) gav tilsagn om tilførsel af et større to-cifret millionbeløb til at styrke væksten af virksomhedens mobile bredbåndsaktiviteter," meddeler han til Computerworld.
Direktøren peger på, at ejerne, amerikanske Norwest Equity Partners og engelske Morienus Ventures LLP, hele tiden har støttet virksomheden og er helt enige i den strategi, der er lagt.
"Derfor har de også påtaget sig at levere den nødvendige kapital, for at sikre virksomhedens vækst," lyder det fra Søren Støvring-Hallsson.
Tegn på sund økonomi
Samtidig mener Butlernetworks-direktøren, at tilsagnet og opbakningen fra ejerne modbeviser enhver snak om usund økonomi og et nødlidende selskab.
"Der findes næppe nogen kapitalfonde i denne verden, der over flere år investerer i en virksomhed, uden at de har en væsentlig sikkerhed for, at den investerede kapital med et pænt overskud kommer retur, samt følger en meget klar vej og stil med investeringer og udvikling for øje," siger han.
"Jeg må indrømme, at det er fantastisk, at udenlandske ejere vil være med til at skabe så meget for Danmark og i et dansk og nu nordisk marked," lyder det fra direktøren.
Direktør: Vi investerer i infrastruktur
Hvad er din forklaring på de mange underskud og den store gæld?
"Det er åbenlyst, at resultatet før skat har været negativ i perioden, men det er nu ganske almindeligt, når der investeres i opbygningen af infrastruktur i det omfang, som firmaet gør," siger Søren Støvring-Hallsson.
Han forklarer, at Butlernetworks har som hovedaktivitet at levere faste kredsløb og mobilt bredbånd baseret på trådløse teknologier til erhvervskunder. Derfor har selskabet investeret i trådløs infrastruktur.
"Denne forretning har leveret pæne driftsoverskud siden 2005," siger direktøren.
"Investeringerne har været med til at løfte Danmark op i en international føreposition inden for løsninger til den kollektive transportsektor," siger Søren Støvring-Hallsson.
Han peger på, at netop denne sektor er en af de hurtigst voksende sektorer inden for anvendelse af bredbåndsløsninger, "idet der investeres i at forbedre de rejsendes oplevelse".
Butlernetworks har leveret løsninger til en række selskaber, herunder blandt andet Regionstog, DSB S-tog og Arrivatog og en række løsninger er under implementering, oplyser Søren Støvring-Hallsson.
"Den ekspertise Butlernetworks har opbygget inden for løsninger til den kollektive transportsektor, den kan udnyttes til i samarbejde med vores partnere at levere løsninger uden for Danmarks grænser," siger direktøren.
Han konkluderer derfor:
"Butlernetworks har i den opbyggede infrastruktur en uudnyttet kapacitet, der kan servicere flere kunder, end der serviceres i dag."
Omsætning kan stige
Derfor vil omsætningen kunne øges markant, uden at det kræver store investeringer, forklarer Søren Støvring-Hallsson videre.
"Som det fremgår af vores regnskab er selskabets revisor enig i disse betragtninger," siger han.
De store investeringer skal også ses i det lys, at selskabet ifølge direktøren sidste år investerede i at etablere sig i Sverige og Norge.
"Men det er ikke Butlernetworks' stil at kaste om sig med lånte fjer, førend vi har vores setup på plads," siger direktøren.
"At Butlernetworks har negativ egenkapital og ansvarlige lån er et meget bevidst valg fra ejernes side. Det er summen af ansvarlige lån og egenkapital, der har betydning for sikkerheden," siger Søren Støvring-Hallsson.
Han nævner igen, at selskabet løbende foretager nye investeringer i ting som frekvensspektrum og fremtidens professionelle bredbånd (LTE).
"Så set udefra bør det være meget tydeligt, at Butler er en virksomhed som stiler efter vækst og ikke konsolidering," siger han.
Direktør: Professor tager fejl
Direktøren har således ikke meget til overs for professor Caspar Rose, der kalder selskabets økonomi "elendig".
"Det kan derfor undre, at der er så mange kommentarer på et regnskab uden at forstå strategi og planer," siger direktøren.
Tager CBS-professoren fejl, når han vurderer, at jeres økonomi er elendig?
"Ja, alt dette kan ses i svaret ovenfor," siger Søren Støvring-Hallsson.
"Det forekommer mig overfladisk at kommentere regnskaber uden at have kendskab til selskabets planer," siger han om Caspar Roses vurdering.
Læs også: