Artikel top billede

"Vi er blevet solgt, men både ledelse og medarbejderstaben fortsætter uændret," siger John Thomas, koncerndirektør, EET Nordic Group.

Succesramt it-distributør sælges videre

It-distributøren EET Nordic, som hidtil har været ejet af kapitalfonden Capidea, er blevet solgt videre til den svenske kapitalfond Alipes.

For tredje gang siden 1999 er it-distributøren EET Nordic blevet overtaget af en kapitalfond.

Denne gang er køberen den svenske kapitalfond Alipes, som ejes af Ikea-selskaberne Inter Ikea og Ikano samt investeringsvirksomheden Catella.

Sælger er Capidea, som selv overtog EET fra CVC Capital Partners tilbage i 1999.

Ifølge det centrale virksomhedsregister er EET's koncerndirektør John Thomas rykket ud og ind flere EET-relaterede bestyrelser og direktioner, men de mange ændringer er kun på papiret, forsikrer koncerndirektøren.

"Ledelsesmæssigt er der ingen forandringer 'what so ever', siger John Thomas.

Overskud otte år i rap

EET Nordic Group er en pan-europæisk nichedistributør af komponenter og reservedele. De sidste otte år i rap har selskabet forbedret indtjeningen og gennemført
adskillige opkøb.

"Tjekkiet, hvor vi åbnede i november sidste år, udvikler sig rigtig godt, og det gør vores ret nye forretning i Østrig også," siger John Thomas.
 
Koncernen er repræsenteret med kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Italien, Holland, Tyskland, Spanien, Polen, Schweiz, Portugal, Belgien, Tjekkiet, Østrig og Storbritannien.

Koncernens nettoresultat efter skat er steget fra seks millioner kroner til 34 millioner fra 2008/09 til 2009/10, og driftsresultatet er lige knap fordoblet til 75 millioner kroner.

"Vi er meget glade og tilfredse. 75 millioner på driften er et fantastisk resultat og et godt udgangspunkt for at fortsætte vores ekspansion rundt om i Europa," siger John Thomas.

Hvor meget Alipes har betalt for EET-koncernen oplyses ikke, men Dagbladet Børsen vurderer, at Capidea formentlig har fået mellem 350 og 550 millioner kroner for it-distributøren.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere