Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck)

Skolestyrelsen vil selv køre det udskældte testsystem

Til sommer overtager Skolestyrelsen driften af digitale test og afgangsprøver fra Cowi. Direktør Martin Isenbecker fortæller her om baggrunden for det store skridt.

Driften af skolernes nationale testsystem og digitale afgangsprøver kommer fra 1. august næste år til at ligge i Skolestyrelsens hænder.

Da udløber den sidste af to mulige kontraktforlængelser med Cowi og i stedet for et nyt udbud med det samme, kommer UNI-C til at drifte systemet frem mod et planlagt udbud i 2013.

"Vi har behov for at få mere viden om, hvordan it-systemet fungerer, så vi kan gennemføre et efterfølgende udbud mere sikkert og mere kvalificeret," siger direktør for Skolestyrelsen Martin Isenbecker til Computerworld.

"UNI-C har tidligere været dybt inde i testsystemet og kan derfor overtage opgaven uden problemer, vurderer vi." 

UNI-C, der er en styrelse under Undervisningsministeriet, har købt testsystemet af Cowi og vil til sommer næste år overtage den tekniske drift af systemet.

Ingen fyring

Martin Isenbecker fortæller, at der ikke er tale om fyring af Cowi, og man vil vente med en endelig evaluering til næste år, når kontrakten udløber.

Han peger dog på, at systemet det seneste stykke tid har kørt uden problemer.

"Nu er det jo gået rigtig godt på det seneste. Der var ganske vist et nedbrud i foråret. Efter det blev der gennemført en halv million test. Og så har der i efteråret været gennemført 300.000 test på frivillig basis," siger han.

Derfor tror han også, at UNI-C uden store problemer kan overtage driften.

"Erfaringen viser, at man ikke kan komme med garantier om 100 procent oppetid, men ambitionen må være, at skolerne mærker så lidt til det som muligt." 

Vi skal tænke os om
Skolestyrelsen forventer, at driften af nationale test og digitale afgangsprøver vil koste knap 30 millioner kroner om året frem til 2013, når opgaven sendes i EU-udbud.

Hvad den fremtidige udbudsvinder skal leve op til, ligger ikke fast endnu.

"Det har vi tid til at vurdere nu, hvor vi dels bliver bedre bekendt med it-systemet, og så har vi vores erfaringsgrundlag fra tidligere. Vi skal selvfølgelig tænke os rigtig godt om, inden vi sender det i udbud, og det er også derfor, vi venter til 2013," siger Martin Isenbecker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere