BREAKING:Region Syddanmark skal betale historisk stor bøde for grove overtrædelser af GDPR

Artikel top billede

Mobilproducenter bidrager flittigt til Linux-kernen

Flere og flere mobileleverandører bidrager med mere og mere til Linux-kernen.

Computerworld News Service: En stadigt større andel af bidragene til den open source-baserede Linux-kerne kommer nu fra mobilleverandører og leverandører af embedded udstyr, fortæller den årlige rapport fra Linux Foundation.
 
"Stigningen i den andel af Linux-udviklingen, som embeddede/mobile virksomheder eller deres leverandører står bag, afspejler det faktum, at Linux er blevet vigtigere på det mobile marked," skriver Linux Foundation i sin årlige rapport "Linux Kernel Development", som bliver udgivet i denne uge. 
 
Mange bidragsydere
Virksomheder som Nokia, Advanced Micro Devices, Texas Instruments og Samsung har alle bidraget med stadigt mere kode til projektet, fortæller organisationen.
 
Siden version 2.6.30 af kernen blev udgivet i juni 2009, har Nokia bidraget med 1173 rettelser, eller omkring 2,3 procent af alle forandringer i kernen.

AMD har indgivet 860 ændringer, hvilket svarer til omkring 1,7 procent af det samlede antal rettelser, og Texas Instruments har bidraget med 775 ændringer, eller omkring 1,5 procent.
 
Selv om antallet af ændringer, som disse hardware-producenter bidrager med, endnu er forholdsvist beskedent, så er det dog i vækst, og den udvikling afspejler en forandring i Linux-kernens brugerbase, konkluderer rapporten. 

Fundament under Android 
Linux udgør kernen i det populære styresystem Android fra Google, der anvendes i en lang række mobiltelefoner.

Det er desuden også basen i MeeGo, der er udviklet af Intel og Nokia med det formål at bygge et styresystem til små og bærbare enheder.
 
Virksomheder som Sony, Nokia og Samsung anvender også i stadigt højere grad Linux til forbrugerelektronik som videokameraer og tv-sæt.
 
Linux-kernen er skabt af Linus Torvalds og udgør ifølge Linux Foundation et af de "største fælles software-projekter nogensinde."
 
Siden 2005 har mere end 6117 individer fra mere end 600 forskellige virksomheder bidraget til kernen.

Den ikke-kommercielle Linux Foundation, som blev grundlagt i 2007, står for udvikling og håndtering af softwaren.
 
Ud af de kommercielle sponsorer er Red Hat for øjeblikket ledende i forhold til bidrag. Siden version 2.6.30 har virksomheden bidraget med 6219 ændringer, eller omkring 12 procent af det samlede antal rettelser.
 
På andenpladsen ligger Intel med 4037 ændringer, eller omkring 7,8 procent af alle rettelser. Blandt andre store bidragsydere findes blandt andet Novell (2625 ændringer), IBM (2491 ændringer) og Oracle (995 ændringer).
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere