Artikel top billede

Din infrastruktur er en gravplads for data - ryd op!

For mange virksomheder er infrastrukturen blevet en gravplads for gamle data. Det kan få alvorlige konsekvenser. Se dem her.

Læs også:

Vi drukner i data - hvor er redningskransen?

Sådan får du styr på dit performance-problem.

It-infrastrukturen er blevet en gravplads for data, der er døde.

Mange af dem er endda begravet på de ukendtes kirkegård, hvilket ikke just gøre dem nemmere finde, når man gerne vil slette eller fjerne dem.

Og det vil man gerne, for op til 70 procent er døde data, der ikke er blevet brugt i årevis. De kan stamme fra brugere, som slet ikke er i virksomheden længere.

Den samme fil kan ligge mange steder på infrastrukturen.

"Det bliver spejlet og backup'et, selvom det er dødt og irrelevant. Det er hul i hovedet at behandle dem på samme måde som de data, virksomheden rent faktisk bruger," siger Frank Dannacher, der er administrerende direktør i Platon Infrastructure.

Alle data er blevet behandlet ens

Problemet er, at mange virksomheder i lang tid har behandlet alle data ens i deres infrastruktur, uanset datatype.

Her gælder det om at klassificere data og overveje, om der skal tages backup af alt hver dag.

"Det er ren hovedrengøring, som ret hurtigt henter mange gigabytes," siger Frank Dannacher.

Har man afsat de rette ressourcer, er der også en anden ting, man bør tænke over:

"Der er en tendens til, at folk overallokerer, når de sætter nye systemer op på deres infrastruktur. Det vil sige, at de på forhånd definerer, at systemerne skal bruge en masse plads, men ofte bliver den plads aldrig udnyttet, og det belaster hele systemet."

Den dyre SSD

Nu er der ikke noget nyt i, at datamængderne vokser, og at udstyret stadig sagtens kan følge med.

"De fleste virksomheder skifter alligevel udstyr hvert tredje eller femte år, og da er der sket en teknologisk udvikling, som brugerne nyder godt af," siger Claus Egge, som er strategisk rådgiver inden for storage og har en fortid som analytiker i IDC.

"Udstyrets storage-kapacitet øges hele tiden, så hardwaren følger fint med datamængdernes vækst. Undtagelsen er visse brancher, hvor datamængden vokser meget voldsomt."

Det er især inden for lægemiddelindustrien og broadcast-branchen.

Han forventer dog, at storage-industrien på lidt længere sigt finder ud af at udvikle software, der kan administrere storage bedre.

"For mange it-folk er storage et stort, sort hul. De har styr på de vigtige databaser, men e-mail og ustrukturerede filer kan it-afdelingen have svært ved at styre."

Mange af de virksomheder, Claus Egge arbejder med, bruger i dag SSD (Solid State Drive) i deres storage-systemer.

"Det er smart, og man kan virkelig lave high performance-storage baseret på SSD. Omvendt er mange it-folk stadig skeptiske over for SSD," siger Claus Egge.

Han peger på, at de mener, at SSD er fremtiden i en eller anden udstrækning, og at de ved næste udskiftning af disksystemet højst sandsynligt køber en lille buffer med SSD og eksperimenterer med at lægge filer ud i SSD'en.

"Men jeg tror ikke, at folk står i kø for at udskifte til SSD. Dertil er det stadig alt for dyrt. Harddisken og den magnetiske tape er langt fra ude af billedet, selv om de begge er blevet erklæret døde flere gange," siger Claus Egge.

Den erfaring har HP's produktchef for enterprise storage i Danmark, Greg Parker, også gjort sig.

"Jeg har gennem årene lært, at man skal være forsigtig med at udtale sig om grænser, så jeg ved ikke, hvor længe man kan blive ved med at købe flere diske og mere hardware til storage-løsningerne," siger han.

Han tror ikke på, at der er nogen øvre grænse.

"Men man skal have software, der kan automatisere datalagringen, i sine storage-løsninger. Den intelligens vil vi se meget mere af. Applikationerne vil integreres mere og mere i storage-løsningen," siger han.

Læs også:

Vi drukner i data - hvor er redningskransen?

Sådan får du styr på dit performance-problem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere