Få også styr på Konfiguration af dine routere.
Computerworld News Service: Nu til dags er det absolut nødvendigt at have adgang til trådløst bredbånd både derhjemme og på arbejdspladsen.
Allligevel er den almindelige trådløse gateway/router endnu ikke blevet udviklet til perfektion.
Mange routere tilbyder gode funktioner, men de fleste indeholder også besværlige fejl, som for eksempel et forvirrende setup eller begrænset sikkerhed.
Vi kigger nærmere på en række af de mest irriterende problemer med routere - og kommer med gode anbefalinger til at løse dem.
Fildeling via routeren
Problemet: Hvorfor bruge penge på en separat såkaldt network-attached storage (NAS)-enhed, når man bare kan bruge sin router til at dele filer med?
Mange routere er udstyret med USB-porte, så de kan forbindes med eksterne USB-drev til back-up eller fildeling.
Men desværre, selv om det burde være lige så nemt at sætte et eksternt drev til, som det er at - ja, som at sætte det i stikket - så er det sjældent helt så simpelt.
Linksys WRT610N Wireless-N Router indeholder for eksempel en kompliceret opsætningsskærm, som skal udfyldes, hver gang man sætter et USB-drev til.
Det ville være rart, hvis der eksisterede en software til fildeling uden alt besværet.
Det skulle være nemt at forbinde alle computerne i netværket med lager-enheden, for eksempel ved at bruge routerens SSID-navn eller IP-adresse.
Og så skulle det være muligt at beskytte lagerenheden med et password, så den ikke bare står åben for alle på netværket.
Mulige løsninger: Flere routere indeholder allerede USB-porte, som for eksempel dem fra Linksys, Belkin og Netgear.
Det hele kommer an på hvilken software, der bliver brugt til at konfigurere USB-drevet, og om der er behov for ekstra ting på Windows eller Mac-klienten for at skabe forbindelse til den delte lagerenhed.
De bedste routere: Belkin N+ Wireless Router indeholder en separat mulighed for software-konfiguration, der virker med både Windows og Mac, og som man kun behøver at køre en gang for at opsætte den eksterne lagerenhed.
Derefter kan man få adgang til enheden ved at skrive dens IP-adresse, for eksempel \\192.168.1.1\sharename.
Produktet er dog ikke perfekt, for der er ikke mulighed for at beskytte filerne ved hjælp af et password.
Netgear RangeMax kræver ikke yderligere software, og den indeholder desuden muligheden for at beskytte filerne med password.
Den tilbyder derudover en del forskellige adgangsmetoder, for eksempel FTP og deling via internettet, direkte fra setup-skærmen.
Få også styr på Konfiguration af dine routere.
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen