Artikel top billede

Java-stifter bedrøvet over Oracle-sag mod Google

Java-stifter James Gosling mener, at Oracles Java-sag mod Google bunder i en masse kedelige træk hos Oracle.

Computerworld News Service: Javas stifter, James Gosling, mener, at Oracles sagsanlæg mod Google over brugen af Java i Android, handler om ego, penge og magt.

I adskillige blogindlæg offentliggjort i løbet af sidste uge erklærer Oracle "omsider" at have sagsøgt Google.

Det er sket med beskyldninger om, at Google med sin platform til mobiltelefoner, Android, krænker Oracles immaterielle rettigheder relateret til Java.

Google har bedyret, at selskabet vil tage kampen op.

Ingen hvide hatte i dramaet

"Dette kommer ikke som nogen stor overraskelse," siger Gosling, der i mange år var ansat som udvikler hos Sun, før han kortvarigt arbejdede for Oracle efter fusionen i januar mellem de to virksomheder. Gosling anses for at være ophavsmand til Java.

Gosling understreger, at han ikke nødvendigvis støtter Oracles sagsanlæg, men at der ikke er nogen "skyldfri parter med hvide hatte i dette lille drama."

"Denne slåskamp handler ikke meget om patenter eller principper eller programmeringssprog. Sagsanlægget handler langt mere om ego, penge og magt," siger Gosling.

"Under integrations-møderne mellem Sun og Oracle, hvor vi blev ristet angående patent-situationen mellem Sun og Google, kunne vi se Oracles advokats øjne funkle. Sagsanlæg over patenter var aldrig en del af Suns genetiske sammensætning," siger Gosling.

Et af hans personlige patenter bliver fremhævet i sagsanlægget, oplyser han.

Dette patent handler om en metode og en teknik til at løse dataforskelle i genereret kode.

Sun fremsatte indsigelser mod Googles "svage holdninger til interoperabilitet," når det kom til mobiltelefoner, fortæller Gosling.

Han mindes også, hvordan Sun lagde sag an mod Microsoft på grund af manglende interoperabilitet i forhold til Microsofts indsats inden for Java-udvikling.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere