For de 15 leverandører, der i dag leverer konsulentydelser til ATP, bliver det en stoledans, hvis de fortsat ønsker at være en del af millionaftalerne.
ATP er gået i udbud med konsulentydelser for de kommende fire år til en anslået værdi af 150 millioner kroner. Samtidig står der i udbuddet, at ATP denne gang kun ønsker maksimalt 10 leverandører af konsulentydelserne.
"Vi har ønsket at konsolidere vores konsulent-aftaler, fordi vi håber at kunne få nogle bedre aftaler, når de er større," forklarer CIO Per Rasmussen fra ATP.
ATP søger igennem konsulentydelserne en masse special-ekspertise til deres systemer. Blandt andet søger de Prince2-projektledere og IBM-systemspecialister med ekspertise i Websphere, Lotus Notes og PL1.
"ATP er en finansiel virksomhed, og derfor er it en vigtig del af motoren," siger Per Rasmussen og uddyber:
"Vi har implementeret en ny platform baseret på ny teknologi, som fortsat skal udvikles, og det er brug for noget hjælp til det."
Hvorfor bruger ATP så mange millioner på konsulentydelser i stedet for eksempelvis at fastansætte specialister?
"Der er der flere grunde til. For det første har vi ikke en konstant efterspørgsel efter konsulentydelserne. Den anden er, at vi ikke har den specialviden i virksomheden, som der skal til," siger Per Rasmussen og fortsætter:
"For det tredje skal der også gerne kunne opretholdes en kritisk masse inden for en eller anden kompetence, hvis vi skal tage den, og det kan vi ikke på alle de her områder."
ATP regner med at have rammeaftalerne på plads til det nye år, hvor de gamle aftaler udløber.
Du kan læse mere om udbuddet her