Artikel top billede

Priserne på e-bogs-læsere rasler ned - få overblikket

Der er for alvor ved at komme gang i markedet for digitale e-bogs-læsere, og det har fået de konkurrerende producenter til at sænke priserne markant.

Der er dømt udsalg på e-bogs-markedet, hvor et stigende antal producenter forsøger at blive de mest attraktive bud, når kunderne går på indkøb - mange af dem måske for første gang.

For et par uger siden valgte Barnes & Noble at sænke prisen på e-bogs-læseren Nook med 60 dollars, så den nu koster 199 dollars eller omkring 1.200 kroner. Samtidig annoncerede selskabet en ny model uden WiFi til blot 149 dollars, cirka 900 kroner.

Få timer senere fulgte Amazon trop ved at tilbyde den billigste version af Kindle til 189 dollars svarende til omkring 1.150 kroner, 70 dollars under den hidtidige pris.

Den pris er markant lavere end de 399 dollars, omkring 2.400 kroner, man måtte slippe, da den første Kindle ramte det amerikanske marked i 2007.

Endnu en sænker priserne

Nu er det så Sony, der netop har været i gang med lommeregneren og sænker prisen på selskabets e-bogs-læsere, der går under brandet Reader.

Sony sænker prisen på tre af modellerne, så eksempelvis Pocket Edition går fra 169 dollars til 149 dollars, hvilket svarer til omkring 900 kroner direkte oversat til dansk valuta.

Ingen af disse e-bogs-læsere kan endnu købes i danske butikker, men må i stedet bestilles over nettet.

Herhjemme har forlaget Gyldendal valgt at satse på e-bogs-læseren Cybook Opus. Den koster i øjeblikket 1.999 kroner inklusiv en række for-installerede bøger.

Smartphones og tablets udfordrer

Mens alle de nævnte produkter er dedikerede e-bogs-læsere, der benytter sig af såkaldt e-ink, elektronisk blæk, sker der samtidig også store ting og sager på markedet for smartphones og tablets.

Her er det specielt softwaren, der driver udviklingen.

Både Amazon, Barnes & Noble og en række andre bog-firmaer har således udgivet applikationer til produkter som iPhone og Android-telefonerne.

Senest har Apples iPad meldt sig som en udfordrer til e-ink-produkterne.

På den - og de mange smartphones - kan man både anvende eksempelvis Amazons Kindle-applikation og Apples egen iBook-applikation.

Fordelen ved disse produkter er, at de kan andet og mere end at fungere som en e-bogs-læser.

Omvendt vil mange argumentere for, at det er mere behageligt at læse lange tekster på en dedikeret e-bogs-læser. Samtidig er farveskærme med høj opløsning heller ikke ligefrem guf for batteriet, hvorimod e-ink-produkterne står stærkere på denne front.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis